Witam
Zacząłem dzisiaj dokumentować się na symulacji termicznej, udaje mi się uzyskać spójne wartości ale na poziomie drutu nie wiem jak umieścić środowisko, które pozwoli zbliżyć się do rzeczywistości, w mojej symulacji ciepło pozostaje po wytłaczeniu. Już teraz jestem bardzo zadowolony z tego podejścia.
Jeśli ktoś ma sposób na poprawę tego obszaru w drodze do wyjścia, słucham.
Życzę Ci miłego dnia.
Widmo.
section_resultat_v2.jpg
Witam @spectrum
To normalne, ponieważ jesteś w statyce, więc wartość staje się stała, ponieważ nie masz pojęcia czasu.
Gdyby rozgrzany drut przechodził z dobrą prędkością, nie ostygłby tak szybko. Dzieje się tak kilka sekund (lub krócej) po zatrzymaniu podawania drutu
Jeśli chcesz być lepszy, powinieneś spojrzeć na stronę symulacji przepływu, która powinna pozwolić ci symulować stronę dynamiczną (nie wiem zbyt wiele o Flow-Sim)
[HS WŁ.]
Czy nie miałbyś mega kolizji, którą możesz sprawdzić za pomocą "wykrywania kolizji"
Rzeczywiście, kontrola siatki wydaje się pokazywać anomalię na płaszczyźnie cięcia, która nie powinna mieć tej głowicy
[HS /wył.]
Pozdrawiam
1 polubienie
Witaj Zozo,
Nie jest łatwo z symulacją przepływu, a mój model jest chwiejny, zgadzam się.
Zmieniłem swoje podejście, aby zrozumieć, jak działa moduł, studiując Js na grillu.
Dziękuję za możliwą pomoc w obiektywnym ułożeniu równań.
Pozdrowienia.
Widmo.
barbecue__rincage_cuve_temperature.xlsx
1 polubienie
Dobrze@spectrum
Z drugiej strony, przejście od głowicy termicznej drukarki do zbiornika do grilla (łyk i po co prowadzić do obliczania strat ciepła PB, co jest raczej persona non grata ;-) ) )
Do pluche
Witaj Zozo,
Nie martw się, jest wykonany ze stali S235, ale mam prośbę o ołów, ale nie do gotowania, które byłoby śmiertelne dla konsumenta....... Do schłodzenia po zanurzeniu.
Staram się znaleźć różne temperatury z pojęciem czasu, które jest zawarte w symulacji przepływu.
Opublikuję swoje wyniki i umowę lub nie....
Miłego dnia.