Próbuję znaleźć sposób wyświetlania wyniku podczas wykonywania obliczeń za pomocą symulacji.
Na przykład, podczas udanego obliczenia i gdy znajdziesz się na plakacie ograniczeń von Misesa, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy na wiązanie w drzewie tworzenia i wybrać "modyfikuj ISO", aby wyświetlić tylko objętość materiału, w której przekroczysz określone ograniczenie (które zdefiniujesz, patrz pierwszy obrazek oznaczony jako "ZDJĘCIE 1")
W tym momencie zwykle w lewym górnym rogu okna 3D znajduje się tekst z zaznaczoną "objętością elementu" (patrz obraz oznaczony RYSUNEK 2, przykład raportu, w którym ta opcja była wyświetlana)
Dziś tych informacji już tam nie ma, a wnioski z nich są dla mnie przydatne w moich sprawozdaniach.
Główną zasadą wyrafinowanego oprogramowania jest to, że podczas nowych wersji nie ma regresji funkcjonalnej.
Czasami lepiej jest wykonać kopię zapasową wszystkiego przed wygenerowaniem automatycznego raportu. W przeciwnym razie istnieje ryzyko, że nie zaktualizujesz się w tym czy innym czasie.
Może opublikować swój utwór w trybie kompozycji na wynos (teraz Pack and Go) Spojrzałbym na moją maszynę.
Max59 Znalazłem dzięki Twojemu pytaniu, w rzeczywistości wykluczyłem z analizy 2 bryły, które są importowanymi częściami (kombinowane rolki alfatec, za pomocą opcji "uczyń sztywnymi" przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy w drzewie) i nagle wynik objętości elementu pojawia się tylko wtedy, gdy zasiejesz siatkę 100% zespołu.
Często korzystam z tej opcji, pozwala ona na posiadanie ciała, które nie jest poddawane wysiłkowi, ale do którego można się przywiązać.
Uwzględniam więc zaimportowane kamyki w moich obliczeniach, a wynik jest wyświetlany (patrz załączony zrzut ekranu)
Podziękowania również dla Zozo za propozycję przyjrzenia się montażowi.