Symulacja - Objętość elementu i naprężenie

Witam

Próbuję znaleźć sposób wyświetlania wyniku podczas wykonywania obliczeń za pomocą symulacji.

Na przykład, podczas udanego obliczenia i gdy znajdziesz się na plakacie ograniczeń von Misesa, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy na wiązanie w drzewie tworzenia i wybrać "modyfikuj ISO", aby wyświetlić tylko objętość materiału, w której przekroczysz określone ograniczenie (które zdefiniujesz, patrz pierwszy obrazek oznaczony jako "ZDJĘCIE 1")

W tym momencie zwykle w lewym górnym rogu okna 3D znajduje się tekst z zaznaczoną "objętością elementu" (patrz obraz oznaczony RYSUNEK 2, przykład raportu, w którym ta opcja była wyświetlana)

Dziś tych informacji już tam nie ma, a wnioski z nich są dla mnie przydatne w moich sprawozdaniach.

Czy jest to pole wyboru,

Dziękuję

Pozdrawiam

image_1.jpg

Dodaję obrazek 2: 

image_2.jpg

Rzeczywiście, to dziwne!

Główną zasadą wyrafinowanego oprogramowania jest to, że podczas nowych wersji nie ma regresji funkcjonalnej.

Czasami lepiej jest wykonać kopię zapasową wszystkiego przed wygenerowaniem automatycznego raportu. W przeciwnym razie istnieje ryzyko, że nie zaktualizujesz się w tym czy innym czasie.

Może opublikować swój utwór w trybie kompozycji na wynos (teraz Pack and Go) Spojrzałbym na moją maszynę.

Pozdrowienia

Czy jest tylko głośność? Jeśli siatka mieszana, bez wskazania, to normalne

Witam

Dziękuję za odpowiedzi,

Max59 Znalazłem dzięki Twojemu pytaniu, w rzeczywistości wykluczyłem z analizy 2 bryły, które są importowanymi częściami (kombinowane rolki alfatec, za pomocą opcji "uczyń sztywnymi" przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy w drzewie) i nagle wynik objętości elementu pojawia się tylko wtedy, gdy zasiejesz siatkę 100% zespołu.

Często korzystam z tej opcji, pozwala ona na posiadanie ciała, które nie jest poddawane wysiłkowi, ale do którego można się przywiązać.

Uwzględniam więc zaimportowane kamyki w moich obliczeniach, a wynik jest wyświetlany (patrz załączony zrzut ekranu)

Podziękowania również dla Zozo za propozycję przyjrzenia się montażowi.

Miłego dnia, jeszcze raz dziękuję.

resultat.jpg
1 polubienie