Witam
Jesteśmy teraz wyposażeni w SW Standard, który do tej pory był dla nas wystarczający.
Tyle że dzisiaj nasza działalność ewoluuje i jesteśmy zmuszeni do ewolucji naszych zasobów IT, aby dostosować się do nowej pracy.
Nasze ograniczenia:
- Projektujemy coraz więcej elementów z tworzyw sztucznych. Dlatego musimy być w stanie zaprojektować samodzielnie i zgodnie z zasadami sztuki (stała grubość, szkice itp.). Dzisiaj, na przykład, SW STD uniemożliwia kontrolowanie stałej grubości. Bądź ostrożny, projektujemy tylko części, nie jesteśmy producentami, więc myślę, że SW Plastic jest trochę zbyt zaawansowany jak na naszą prośbę.
- Projektujemy budowy elektroprzenośne oraz wózki spawane mechanicznie lub montowane mechanicznie.
Chcielibyśmy symulować nasze zespoły mechanicznie z obciążeniami i/lub ruchami.
Boję się jednak spędzać dni na tworzeniu symulacji i wolałbym mieć coś prostego i szybkiego, nawet jeśli oznacza to mniejszą wydajność w obliczeniach.
Jednym z rozwiązań jest SW Simulation, ale obawiam się, że jest to dla nas zbyt skomplikowane.
W przeciwnym razie SW Pro (do części plastikowej) z modułem symulacyjnym, nie wiem...
Krótko mówiąc, chciałbym uzyskać radę od społeczności na ten temat, wiedząc, że ważne wydaje mi się dodanie 2 rzeczy:
- Nie mamy nieskończonego budżetu :)
- Na co dzień korzystamy z oprogramowania, ale nie jesteśmy pro-programowi, a jeśli istnieje zewnętrzne rozwiązanie, to jesteśmy biorcami.
Z góry dziękuję