W obszarze właściwości inteligentnych i typu właściwości warunkowych można ustawić następujące ustawienia:
Jeśli właściwość "LENGTH" = brak wartości , to właściwość "LENGTH" = X Lub:
Jeżeli właściwość "LENGTH" zaczyna się od wartości "nut", to właściwość "LENGTH" = X
pl
8 Sierpień 2014 06:50
2
Witam
Gdzie utknąłeś?
Jest to całkiem możliwe, używając SI, że piszemy IFF i możemy je zagnieżdżać.
W załączeniu temat pomocy:
Masz również możliwość zagnieżdżenia kilku warunków z rzędu ze sobą. Nie ma limitu!
IFF($Matiere=Stal|IFF($SiAcier=$Type|$TypeAcier|$Acier)|$Autre)
Jeśli właściwość "Material" jest równa "Steel" , to właściwość "Conditionnel_matiere_2" będzie równa wynikowi IFF($Acier=$Type|$TypeAcier|$Acier), w przeciwnym razie właściwość "Conditionnel_matiere_2" będzie równa właściwości "Other".
Mam problem z wyrażeniem siebie, więc zamieszczam zrzut ekranu z tym, co chcę zrobić:
We właściwości LENGTH chcę, aby wartość "X" msie była automatyczna, jeśli nie ma jeszcze wartości przed aktywacją smartproperties.
pas_de_valeur.jpg
pl
8 Sierpień 2014 08:05
4
Rzeczywiście, trochę trudno jest użyć zmiennej do zmiany samej siebie, nawet jeśli jest pusta, a w przeciwnym razie nie zmieniać jej!
Możesz więc spróbować czegoś takiego:
IFF($LONGUEUR=|X)
Jeśli długość = nic, to wstawiamy X, w przeciwnym razie nie zmieniamy, ale nie wiem, czy to zadziała!
1 polubienie
Mam test z następującym schorzeniem:
IFF($LONGUEUR=|X|$LONGUEUR)
Działa !!, dzięki you@.PL
1 polubienie
Witam
Kiedy mówisz: "przed aktywacją smartproperties", czyli?
Przed zweryfikowaniem właściwości smartproperties?
A nawet jeśli nie uruchomisz swoich smartproperties, czy chcesz, aby Twoja wartość była na poziomie "x"?
pl
8 Sierpień 2014 08:56
7
Nie ma za co, miłego dnia!
pl
8 Sierpień 2014 08:58
8
Myślę, że chce sprawdzić, czy właściwość LENGTH nie ma wartości przed uruchomieniem SmaprtProperties. Ale nie modyfikuj go
Jeśli chcesz, aby wartość "X" pojawiła się przed uruchomieniem właściwości inteligentnych, dlaczego nie umieścić właściwości "LENGTH" równej "X" w modelu pomieszczenia
A w smartproperties tworzysz prostą właściwość tekstową "LENGTH" równą "$LONGUEUR", dzięki czemu możesz ją wypełnić, jeśli chcesz.
1 polubienie
Dla zainteresowanych: małe wyjaśnienie w załączonym pliku.
sw_2014_mycad_smartproperties.docx
1 polubienie