Problem z SmartBom wyodrębniony do programu Excel

Witam

Przychodzę prosić o pomoc, ponieważ chcę zrobić ekstrakt z Excela za pomocą narzędzia SmartBom.
Mam swoją nomenklaturę, która sięga wstecz do SmartBom:

Ale kiedy eksportuję do Excela, otwiera się pusty Excel.
Ktoś może mi powiedzieć dlaczego?

Oto zrzut ekranu moich ustawień:

Z góry dziękuję.
Mikołaj

Sprawdź, czy Twój folder jest dostępny (prawo administratora)
Sprawdź, czy dokument Nomenclature_type nie jest pusty.
I myślę, że jeśli Twoje kolumny są już utworzone z nazwą, zaznacz opcję Nie eksportuj nazw kolumn.
I przesuń wstawienie w wierszu 2 lub więcej.

Inna możliwość to ustawienie opcji ogólnych (narzędzia, Opcje) i w swoim projekcie masz inny plik Excel (lub brak pliku Excel).
Aby to sprawdzić, Wybór projektu (mcbom), Zarządzanie projektem, Opcje projektu, Eksport do Excela:

Dla Twojej informacji, oto ustawienia funkcjonalne u nas:

Opóźnienie B6 jest uzasadnione niestandardową siatką i wieloma makrami automatyzacji programu Excel.

@sbadenis rzeczywiście, problem polega na tym, że plik Nomenclature_type jest pusty.

Nie mam pod ręką wzorcowej nomenklatury i w końcu jej nie chcę.
Chciałbym, aby wyeksportował wszystkie dane ze smartBom w formacie surowym, a ja posortuję je bezpośrednio w Excelu.

Nie wiem, czy to możliwe

Zaleta posiadania już utworzonego pliku Excel z nazwami kolumn jest ważna.
Możesz już dodać automatyczny filtr do nazw kolumn i nie musisz tego robić za każdym razem.
Ponadto pozwoli Ci sprawdzić, czy eksportuje się do właściwego pliku Excel.
Oto opcje eksportu dla mojego projektu. (w 1)
Inną możliwością w Twoim projekcie jest nadal sytuacja, w której masz warunki, które blokują eksport (w 2):

Edycja: W razie potrzeby pokaż nam swoje opcje, aby sprawdzić.

Dziękujemy za Twoją opinię.
Niestety, nie jestem zaznajomiony z tego rodzaju ustawieniami.
Czy wiesz, czy istnieje link do dokumentacji, filmu, strony lub innego, który pozwala mi uzyskać wsparcie w konfiguracji narzędzia?

Tak, pomoc jest dostępna z poziomu każdego narzędzia po naciśnięciu przycisku ?:
image

Oto skróty do Smartbom:

Jeśli chcesz, możesz również zrobić zrzut ekranu swoich ustawień i dołączyć go tutaj.
A w ostateczności, jeśli naprawdę utkniesz i nie rozumiesz dlaczego (na przykład błąd), nadal będzie rozwiązanie problemu z infolinią.

Świetnie, znalazłem link do szkolenia, zacznę od tego i porównam dane z samouczkami na youtube. Powinien to zrobić.
Capture3

Tak, w najgorszym przypadku otworzę bilet.

Bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas.

1 polubienie