Przychodzę prosić o pomoc, ponieważ chcę zrobić ekstrakt z Excela za pomocą narzędzia SmartBom. Mam swoją nomenklaturę, która sięga wstecz do SmartBom:
Sprawdź, czy Twój folder jest dostępny (prawo administratora) Sprawdź, czy dokument Nomenclature_type nie jest pusty. I myślę, że jeśli Twoje kolumny są już utworzone z nazwą, zaznacz opcję Nie eksportuj nazw kolumn. I przesuń wstawienie w wierszu 2 lub więcej.
Inna możliwość to ustawienie opcji ogólnych (narzędzia, Opcje) i w swoim projekcie masz inny plik Excel (lub brak pliku Excel). Aby to sprawdzić, Wybór projektu (mcbom), Zarządzanie projektem, Opcje projektu, Eksport do Excela:
@sbadenis rzeczywiście, problem polega na tym, że plik Nomenclature_type jest pusty.
Nie mam pod ręką wzorcowej nomenklatury i w końcu jej nie chcę. Chciałbym, aby wyeksportował wszystkie dane ze smartBom w formacie surowym, a ja posortuję je bezpośrednio w Excelu.
Zaleta posiadania już utworzonego pliku Excel z nazwami kolumn jest ważna. Możesz już dodać automatyczny filtr do nazw kolumn i nie musisz tego robić za każdym razem. Ponadto pozwoli Ci sprawdzić, czy eksportuje się do właściwego pliku Excel. Oto opcje eksportu dla mojego projektu. (w 1) Inną możliwością w Twoim projekcie jest nadal sytuacja, w której masz warunki, które blokują eksport (w 2):
Dziękujemy za Twoją opinię. Niestety, nie jestem zaznajomiony z tego rodzaju ustawieniami. Czy wiesz, czy istnieje link do dokumentacji, filmu, strony lub innego, który pozwala mi uzyskać wsparcie w konfiguracji narzędzia?
Tak, pomoc jest dostępna z poziomu każdego narzędzia po naciśnięciu przycisku ?:
Oto skróty do Smartbom:
Jeśli chcesz, możesz również zrobić zrzut ekranu swoich ustawień i dołączyć go tutaj. A w ostateczności, jeśli naprawdę utkniesz i nie rozumiesz dlaczego (na przykład błąd), nadal będzie rozwiązanie problemu z infolinią.