SmartBom: Ilość w różnych konfiguracjach

Witam

Mam problem z SmartBom. 

Rzeczywiście, aby zaoszczędzić czas, używam pliku z konfiguracjami X dla moich. Na przykład mam plik Vis CHC M6 z konfiguracją X zgodnie z długością. W mojej firmie każdy standardowy element ma unikalny kod. Tak więc, na przykład,  dla każdej M6 istnieje kod, który jest wyświetlany w nomenklaturze ( M6x5 = 41412 M6x10 = 45124 [...] )

Abyzobrazować mój problem : 

Mam 5 M6x16 i 4 M6x20 (ten sam plik z dwiema różnymi konfiguracjami więc) 

Kiedy generuję zestawienie materiałów BEZ ZAZNACZANIA "rozróżnij komponenty o różnych konfiguracjach":  Mam  wiersz ilości 9 do linii CHC M6x16 (wyświetla pierwszą konfigurację w kolejności montażu, to normalne )

Kiedy generuję zestawienie materiałów, zaznaczając opcję "rozróżnij komponenty o różnych konfiguracjach":  Mam linię ilości 1 w linii CHC M6x16 i  linię ilości 1 w linii M6x20 

Problem polega na tym, że jeśli zaznaczysz opcję "rozróżnij komponenty o różnych konfiguracjach", nie oblicza  już ilości. 

Albo mam ustawienie, które nie jest dobre, albo jest to błąd SmartBom, w takim przypadku otworzę zgłoszenie do pomocy technicznej. 

Czekając na miły odwdzięczeń, 

Dziękuję

Vincent

Witam

W załączeniu moje ustawienia.

CDLT powiedział:

parametre_gestion_projets.jpg

W załączeniu wyeksportowana nomenklatura

bom.jpg

Dziękujemy za Twoją opinię, 

Jestem skonfigurowany dokładnie w taki sam sposób jak Ty. Od momentu, gdy zaznaczę "rozróżnij komponenty o różnych konfiguracjach", ilości idą do 1.

Zawiera komponenty z tylko jedną konfiguracją (domyślnie).