Cze wszystkim!
Chcę wyeksportować wszystkie konfiguracje pokoju w STEP.
Oto moje opcje:
- Zaznaczyłem " Utwórz dokument dla każdej konfiguracji " ==> opcja eksportu
- Zaznaczyłem " Zwiększ plik, jeśli końcowy dokument już istnieje" ==> lokalizacja wygenerowanych plików
- Konwencja nazewnictwa to " NAZWA PLIKU " - " NAZWA AKTYWNEJ KONFIGURACJI".
Mimo wszystko pojawia mi się następujący komunikat o błędzie:
" Nazwa eksportowanego pliku jest pusta, sprawdź reguły Nie można przekonwertować pliku "
Próbowałem zmienić konwencję nazewnictwa na stałą wartość " test ", ale to nie rozwiązuje problemu.
POMOC!
Pytanie dodatkowe:
jak nazwać plik z właściwościami PLIKU?
Mój dokument zawiera właściwość "DN", której nie mogę znaleźć w polu nazewnictwa plików.
Po testach nie napotykam tego problemu, a eksport odbywa się bardzo dobrze. (wersja 2022 2.1)
Oto przykład z moim orzechem żołędziowym:
Dla opcji:
1 polubienie
W odniesieniu do pytania 2:
Ale nie udało mi się odzyskać nieruchomości związanej z konfiguracją (pobiera tę z pokoju = pustą)
A jeśli wypełnię właściwość " TEST " w pokoju, ta sama wiadomość co Ty:
Wygląda na to, że to błąd, zapraszam do zrobienia zgłoszenia za pośrednictwem wsparcia.
Witam
Którą wersję posiadasz?
Problem z nazewnictwem powinien zostać rozwiązany w najnowszej wersji SP4 z 2023 r.
Pozdrowienia
Witaj @fmarchand,
Posiadam solidworks 2022 SP5 standard
oraz myCADtools 2023 SP4
FYI Zrobiłem bilet
Czekam na kontakt
Będę Cię informować na bieżąco
W każdym razie dziękuję za Twoje pomysły
Cze wszystkim!
trochę informacji zwrotnej na ten temat,
problem został rozwiązany przez zresetowanie ustawień MyCADTOOLS (kto wie dlaczego, ale to tak działa!)
Dla przypomnienia, nie jest konieczne resetowanie wszystkiego za pomocą dedykowanego przycisku w interfejsie aplikacji.
Wsparcie radzi raczej zmienić nazwę folderu
"C:\Użytkownicy\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\AppData\Local\Visiativ\myCADtools 2023\BatchConverter"
==>
"C:\Użytkownicy\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\AppData\Local\Visiativ\myCADtools 2023\BatchConverter V2"
Aplikacja nie może już znaleźć ścieżki parametrów, więc utwórz ponownie pustą!
Jeśli chodzi o nazewnictwo z właściwościami oprogramowania, Batchconverter nie odczytuje zawartości dokumentów!
Musisz ręcznie zmodyfikować plik w tym folderze:
"C:\Użytkownicy\NAZWA_UŻYTKOWNIKA\Dokumenty\myCADtools\myCADpassport"
ZAPRASZAM DO TWORZENIA KOPII ZAPASOWYCH