SmartDrawing - Problem deklinacji arkusza według konfiguracji i pliku w standardzie amerykańskim

Witam

Obecnie próbuję użyć SmartDrawing do wygenerowania rysunku dla każdej konfiguracji pomieszczenia. (oprogramowanie musi utworzyć arkusz dla każdej konfiguracji na moim rysunku)

Mam dwa problemy z oprogramowaniem:

- Za każdym razem, gdy uruchamiam, oprogramowanie zobaczyło mnie z prawej strony staje się widokiem z lewej strony: oprogramowanie automatycznie przekształca mój plik na standard amerykański, a tym samym odwraca projekcję widoku z prawej i lewej strony.

- Kiedy uruchamiam SmartDrawing, zatrzymuje się podczas pracy i nie przechodzi na koniec listy moich konfiguracji. Na około 150 konfiguracji tylko czasami robi 30, czasami 45,... ale nigdy 150. A jeśli następnie uruchomię go ponownie, wybierając konfiguracje, których nie przetworzył, ponownie zapomina o sporej części i usuwa tę, którą wygenerował wcześniej.

Jeśli ktoś będzie miał rozwiązanie moich problemów.

Z góry dziękuję

Guillaume

Próby zadania pojedynczego pytania na wątek komunikacyjny

Będzie to jaśniejsze dla wszystkich

dla standardu rysunkowego USA Europa 

Jest standardowe pole wyboru

Aby uzyskać resztę informacji, skontaktuj się z dostawcą MyCadTools 

@+

2 polubienia

W przypadku mojego problemu z działaniem po kilkukrotnej próbie wydaje się, że jest lepiej, udało mi się stworzyć rysunki jednego z moich plików bez błędów oprogramowania.

Z drugiej strony, czy w przypadku standardu amerykańskiego/europejskiego wiesz, gdzie znajduje się to pole wyboru w SmartDrawing?

Dziękuję

Guillaume

Jeśli korzystasz z właściwego standardu w solidworks 

powinieneś być zbyt bezpieczny

Inteligentny rysunek

@+

1 polubienie

Korzystam z właściwego standardu SolidWorks, ale za każdym razem, gdy używam SmartDrawing, mój plik przechodzi ze standardu europejskiego na amerykański.

Witam

Dla standardu amerykańskiego, w smartdrawing, używasz pliku szablonu typu drwdot (Creations plans - wybór dokumentów szablonu), sprawdź, czy ten plik szablonu jest rzeczywiście zgodny ze standardem europejskim.

1 polubienie

Witam

Najprostszym sposobem byłoby otwarcie zgłoszenia z pomocą techniczną.

Pozdrowienia

1 polubienie

W przypadku awarii, w zależności od liczby konfiguracji, jest to bardziej błąd widziany w Visiativ, zgodnie z zaleceniami gt22 .

W tym celu zrób bilet.

1 polubienie

Jeśli chodzi o awarię, myślę, że oprogramowaniu nie podobało się, gdy robiliśmy coś innego w tym samym czasie na komputerze, biorąc pod uwagę liczbę konfiguracji, musiało już wykonać dla niego dużo pracy, ale jeśli nie używam komputera, gdy oprogramowanie jest uruchomione, działa całkiem dobrze.

W przypadku standardu amerykańskiego używam zakładki deklinacji arkusza (tworzę rysunek jednej z moich konfiguracji, a oprogramowanie dodaje do mojego rysunku arkusz identyczny z pierwszym dla wszystkich innych konfiguracji).

Nie mam więc pliku szablonu do wypełnienia. A mój pierwszy rysunek, który służy jako model dla kolejnych arkuszy, jest rzeczywiście w standardzie europejskim i z Drwdota również w standardzie europejskim.

Po tym, jak na razie korzystam z wersji próbnej MyCadTools, nie wiem, czy może mieć link.

Dziękuję

Witam

Mam dziś ten sam problem dotyczący projekcji; Bez względu na to, jak bardzo szukam, jedynym rozwiązaniem, jakie znajduję, jest modyfikowanie arkusz po arkuszu w europejskim standardzie po fakcie.

@BLO poza tym znalazłem małą sztuczkę polegającą na tym, że ustawiasz się bezpośrednio w standardzie amerykańskim, a jeśli chcesz mieć prawy widok, umieszczasz widok w lewo w standardzie amerykańskim, który przesuwasz na prawo od rysunku.

Domyślam się i mam nadzieję, że istnieje prawdziwe rozwiązanie, ale może już być w stanie ci pomóc.

Dzięki za wskazówkę