Obecnie próbuję użyć SmartDrawing do wygenerowania rysunku dla każdej konfiguracji pomieszczenia. (oprogramowanie musi utworzyć arkusz dla każdej konfiguracji na moim rysunku)
Mam dwa problemy z oprogramowaniem:
- Za każdym razem, gdy uruchamiam, oprogramowanie zobaczyło mnie z prawej strony staje się widokiem z lewej strony: oprogramowanie automatycznie przekształca mój plik na standard amerykański, a tym samym odwraca projekcję widoku z prawej i lewej strony.
- Kiedy uruchamiam SmartDrawing, zatrzymuje się podczas pracy i nie przechodzi na koniec listy moich konfiguracji. Na około 150 konfiguracji tylko czasami robi 30, czasami 45,... ale nigdy 150. A jeśli następnie uruchomię go ponownie, wybierając konfiguracje, których nie przetworzył, ponownie zapomina o sporej części i usuwa tę, którą wygenerował wcześniej.
Jeśli ktoś będzie miał rozwiązanie moich problemów.
W przypadku mojego problemu z działaniem po kilkukrotnej próbie wydaje się, że jest lepiej, udało mi się stworzyć rysunki jednego z moich plików bez błędów oprogramowania.
Z drugiej strony, czy w przypadku standardu amerykańskiego/europejskiego wiesz, gdzie znajduje się to pole wyboru w SmartDrawing?
Korzystam z właściwego standardu SolidWorks, ale za każdym razem, gdy używam SmartDrawing, mój plik przechodzi ze standardu europejskiego na amerykański.
Dla standardu amerykańskiego, w smartdrawing, używasz pliku szablonu typu drwdot (Creations plans - wybór dokumentów szablonu), sprawdź, czy ten plik szablonu jest rzeczywiście zgodny ze standardem europejskim.
Jeśli chodzi o awarię, myślę, że oprogramowaniu nie podobało się, gdy robiliśmy coś innego w tym samym czasie na komputerze, biorąc pod uwagę liczbę konfiguracji, musiało już wykonać dla niego dużo pracy, ale jeśli nie używam komputera, gdy oprogramowanie jest uruchomione, działa całkiem dobrze.
W przypadku standardu amerykańskiego używam zakładki deklinacji arkusza (tworzę rysunek jednej z moich konfiguracji, a oprogramowanie dodaje do mojego rysunku arkusz identyczny z pierwszym dla wszystkich innych konfiguracji).
Nie mam więc pliku szablonu do wypełnienia. A mój pierwszy rysunek, który służy jako model dla kolejnych arkuszy, jest rzeczywiście w standardzie europejskim i z Drwdota również w standardzie europejskim.
Po tym, jak na razie korzystam z wersji próbnej MyCadTools, nie wiem, czy może mieć link.
Mam dziś ten sam problem dotyczący projekcji; Bez względu na to, jak bardzo szukam, jedynym rozwiązaniem, jakie znajduję, jest modyfikowanie arkusz po arkuszu w europejskim standardzie po fakcie.
@BLO poza tym znalazłem małą sztuczkę polegającą na tym, że ustawiasz się bezpośrednio w standardzie amerykańskim, a jeśli chcesz mieć prawy widok, umieszczasz widok w lewo w standardzie amerykańskim, który przesuwasz na prawo od rysunku.
Domyślam się i mam nadzieję, że istnieje prawdziwe rozwiązanie, ale może już być w stanie ci pomóc.