Cze wszystkim.
Nie mogę wymusić właściwości w dokumencie części.
W mojej zakładce SmartProperties mam trzy rozwiązania:
- Związane z dokumentem
- Związane z konfiguracją
- Określ konfiguracje.
Mam tylko jedną konfigurację w moim pokoju rodzinnym i w dokumencie pokoju.
Jednak właściwość, którą modyfikuję (TITLE3) jest modyfikowana tylko we właściwościach związanych z konfiguracją. a te, które pobieram za pomocą makra, to ten połączony z dokumentem. Nie mogę tego uzyskać tak, że kiedy wymuszam tę właściwość przez Excela, wymusza ona siebie we wszystkich właściwościach. Masz pomysł?
Z góry dziękuję
Witam
Zwróć uwagę na nazwę właściwości, @(configue), który trzyma się tej nazwy, musi zostać usunięty, aby właściwość była brana pod uwagę we wszystkich konfiguracjach.
@a.leblanc tutaj jest załączony obraz Excela
sans_titre.png
@a.leblanc tutaj jest załączony obraz Excela
sans_titre.png
Zasadniczo, jeśli dobrze zrozumiałem, ta właściwość (tytuł 3) jest powiązana z jedną konfiguracją, podczas gdy chciałbyś, aby była powiązana ze wszystkimi konfiguracjami?
Czy Twój arkusz Excela jest zorganizowany w taki sam sposób jak rodzina części?
Jeśli tak, powinno istnieć wiele wierszy wartości odpowiadających różnym konfiguracjom.
1 polubienie
W rzeczywistości nie mam konfiguracji.
Przeszedłem przez rodzinę części, aby wykonać zautomatyzowane CAD, ponieważ nie mam licencji na kierowcę. Plik rodziny części jest połączony z notatką projektową, która definiuje parametry wymiarowe mojej części. Więc nie rozumiem, jak to możliwe, że w moim dokumencie są dwie informacje "title3"... Zdjęcie do towarzyszenia
sans_titre.png
Ok, po co się tym przejmować, skoro nie masz wielu konfiguracji?
To proste, masz właściwości, które można połączyć z dokumentem (właściwości niestandardowe) lub z konfiguracją.
Używam Excela, aby zabronić modyfikacji szkicu.
Tak rozumiem, to, co chciałbym wiedzieć, to:
- Jak pobrać informacje TITLE3 o konfiguracji, a nie o dokumencie (w VBA może wskazuję na złe informacje, w razie potrzeby nie wiem, jak powiedzieć, że interesuje nas aktywna konfiguracja, a nie dokument)
- Jak wymusić informacje o TITLE3 z mojego Excela w obu przypadkach (dokument i konfiguracja)
dziękuję za odpowiedzi,
Musisz utworzyć właściwość niestandardową = do właściwości specyficznej dla konfiguracji, a Twój tytuł będzie tam dostępny w obu przypadkach.
Nie ma rozwiązania bez zmiany ustawień smartproperties lub dodania większej liczby właściwości? Ponieważ nie można dotknąć tych opcji...
Nie ma nadziei, ale spróbuj czegoś takiego, nigdy nie wiadomo:
HEADLINE3 = $PROPRIETE@HEADLINE3

Witam
Rodzina części jest po to, aby tworzyć konfiguracje, nawet jeśli tylko jedną, więc koniecznie spełnia właściwości utworzonej konfiguracji.
Musisz więc zmienić swoje makro.
@+
2 polubienia
Nie wiem, czy to ci pomoże, ale zajrzyj do ustawień mycadtools (patrz załącznik)
Po prostu wpadłem na pomysł. Jeśli przejdę przez nazwę konfiguracji, musi być sposób, aby ją odzyskać?
Spojrzałem na API oprogramowania i rzeczywiście, GetActiveConfigurationName powinno działać, ale nie mogę go zintegrować z moim kodem... ktoś wie, jak to działa? Umieściłem kod w komputerze...
@Dessin Nie mam uprawnień do zmiany tych ustawień...
code.txt
Zwracam się do ciebie z błędem, który VB zwraca do mnie, gdy uruchamiam z bitami GetActiveConfiguration i linią, która powoduje, że zakreślił ją na czerwono.
sans_titre.png
Cóż, po wielu ślepych zaułkach, udało mi się (w końcu) uruchomić kod, kradnąc na prawo i lewo w Internecie.
Dla tych, którzy są zainteresowani, kod jest w PJ i jest komentowany, więc łatwiejszy do zrozumienia.
Dziękuję wszystkim za pomoc w każdym razie!!
code.txt
1 polubienie