Właśnie zainstalowałem najnowszą wersję SP2.1 z 2024 roku, ale niestety to nie rozwiązało problemu. Myślę, że możemy wykluczyć możliwość, że jest to związane z wersją.
Skłaniałbym się raczej ku problemowi z konfiguracją SmartProperties.
Dziwi mnie, że nie ma konfiguracji w tym punkcie, z której korzystam już od dłuższego czasu. Z drugiej strony pewne jest, że w poprzednich wersjach był błąd (zrobiłem zgłoszenie na infolinii). Czy ocena została usunięta, a następnie ponownie wskaż swoją ocenę i ponownie zweryfikuj właściwości Smartproperties w celu sprawdzenia. Albo nowy element do zobaczenia lub wykluczenie leadu. FYI, oto opcje dla nieruchomości nadmorskiej:
A czy zajrzałeś do właściwości pliku? A twoje wybrzeże DIM_1Longueur wskazuje na co, wybrzeże dobrze się aktualizuje? Jedynym wytłumaczeniem dla mojej rozmowy na infolinii jest błąd, ponieważ dla mnie brak ustawień w tym punkcie, normalnym zachowaniem jest posiadanie wartości wyrażenia tekstowego z wartością taką jak " D1@..." a nie wartość.
Witam W pierwszej wiadomości mówisz, że twoi koledzy nie mają tego problemu. Czy plik SmartProperties znajduje się w Twojej sieci? Czy jesteś pewien, że Twoja konfiguracja wskazuje na ten sam plik?
Niekoniecznie, niektóre wersje zezwalały na wspólne zamieszkiwanie (nawet jeśli nie było to zalecane) A dla nowej wersji od Sp2 myślę, że automatycznie zastępuje poprzednią. Stąd moja prośba na wszelki wypadek. Ale rzeczywiście wydaje się, że jest to jedyna wersja, więc jeśli pokazuje ci 2.1, nie ma innego powodu niż błąd, aby nie działała. (w teorii!) Myślę, że będziesz w stanie przejść przez skrzynkę biletową z infolinią (i przekazać nam opinię, jeśli to możliwe). Nie wiem, kto mógłby to wytłumaczyć. O ile oczywiście nie uznano inaczej!
… Przepraszam, trochę dałem się ponieść zrzutom ekranu przedstawionym w pomocy...
Na naszych stacjach roboczych korzystamy z opcji " Rating " smartproperties: I to właśnie " ścieżka " wybrzeża " pojawia się w naszych Właściwościach (nie jest tekstem wybrzeża)...
… wygląda na to, że wybrałeś " Dokument + wszystkie konfiguracje ", podczas gdy ja jestem zadowolony z korzystania z ustawień maski wprowadzania... Nie jest wykluczone, że pochodzi stamtąd... z narzędziami 2024 SmartProperties przędzy złą bawełnę z konfiguracjami... Do przetestowania.
Pytanie dodatkowe: mówisz, że udostępniłeś swoje maski wprowadzania jednemu ze swoich kolegów... Czy myślałeś też o opcjach/ustawieniach udostępniania (Smartproperties)?
Jak wspomniano, jeśli pole wyboru jest zaznaczone, łącze do dokumentu zostanie utracone. Więc po prostu odtwórz link, odznaczając. I to wszystko, to działa.