Smartproperties: wpisz Opcje

W moich właściwościach inteligentnych chciałbym kontrolować wyświetlanie niektórych właściwości tabelki zmian zgodnie z rewizją.

Wyjaśnienie: w nazwie mojego pliku mam wersję (R0,R1,......).

1. Automatycznie pobieram wersję w moich smartproperties za pomocą właściwości String.
  2. Następnie wstawiam właściwość warunku na podstawie wyniku mojej właściwości revision.
  3. Za pomocą powyższej właściwości warunkowej chciałbym sterować tablicą (właściwość typu Options), która wyświetla różne właściwości w zależności od wersji.

W tym miejscu utknąłem, nie mogę kontrolować mojej tablicy opcji za pomocą właściwości.

Kto ma pomysł?

smartproperties_tableau_de_revision.docx

Witam

Podobne pytanie pojawiało się już wcześniej. (wydaje mi się)

Witam

Bawełna jako pytanie!

Pokusiłbym się o stwierdzenie, że nie jest to możliwe, ale wygląda na to, że poczyniłeś duże postępy!

Poczekamy, aż twórcy SmartProperties wydadzą swoją opinię!

Witam

Może być dołączony do rozwiązania

Możesz wymusić walidację i sprawdzenie opcji przy następnym uruchomieniu SmartProperties.

Niestety, poprawna maska zostanie wyświetlona dopiero po zweryfikowaniu i ponownym uruchomieniu Smart

Co warto zobaczyć

Philippe

smart-options.zip
4 polubienia

Myślałem, że umieszczając właściwość warunkową "tabela zmian" tuż przed właściwością opcji, automatycznie wymusi to tę drugą.

Dzięki za wskazówkę (przetestowałem, że działa), ale uruchamianie smartproperties 2 razy mi nie odpowiada!!.

Pomysł: uruchom makro (widziałem, że możesz uruchomić makro z smartproperties) podczas otwierania smartproperties, które zamyka i ponownie otwiera program, może to zrobić, prawda?

Tak, możliwe jest uruchomienie makra "Przed utworzeniem maski wprowadzania", które wymusi wartość właściwości tak, aby interfejs był bezpośrednio dobry.

To zadziała

2 polubienia

Zrezygnowałem z tego pomysłu.... też "fabryka gazu"!!

1 polubienie