Inteligentne właściwości

Witam, jestem na konfiguracji smart i zadawałem sobie następujące pytanie, czy na rozwijanym menu możemy zastosować operację typu całkowanie bloku, pozwólcie, że wyjaśnię, że pracuję w przemyśle drzewnym i muszę rozróżnić kierunek drutu, (poziomo, pionowo lub brak) stąd menu rozwijane, ale chciałbym, aby po kliknięciu na przykład w poziomie w moim inteligentnym stosuje operację do mojej części.

Czy to możliwe?

Czy chcesz skonfigurować funkcje tak, aby aktywowały się zgodnie z kierunkiem przewodu itp.?

W takim przypadku musisz utworzyć konfiguracje (poziomy kierunek drutu, pionowy kierunek przewodu itp.)

Następnie w swoich funkcjach kliknij go prawym przyciskiem myszy i wybierz "konfiguruj funkcję"

Na koniec wybierz stany konfiguracji, w których funkcja powinna być włączona lub nie

W rzeczywistości w moich smartproperties chcę wybrać opcję, a ta opcja wykonuje operację

Więc jestem w moim SMART i wybieram poziomy w moim rozwijanym menu i tam chciałbym, aby operacja odbyła się albo za pomocą bontona, albo przez miejsce z moim rozwijanym menu (patrz zdjęcie)

pb_solid.png

Jakiego rodzaju operacja? Czy możesz to rozwinąć?

Na przykład usuwanie materiału lub wstawianie bloku w .sldlfp

O d'accrord! Nie mówiłem o tym samym.

Tak samo jak dla mnie, nie mam modułu narzędzi CAD, ale inni członkowie mogą Ci pomóc

1 polubienie

Ok, rzeczywiście, nie sprecyzowałem, że to narzędzia mycad

Myślę, że jest grywalny, po prostu utwórz właściwość Option w smartproperties o nazwie "kierunek drutu", na przykład z wartością poziomą lub pionową.

Następnie, w zależności od wyboru poziomego lub pionowego, aby wyświetlić właściwość na rysunku (kierunek drutu pionowego)

Lub inaczej, aby uruchomić określone makro w zależności od wyboru opcji.

Podsumowując, poszukaj opcji (wielokrotny wybór) w smartproperties w pomocy, a następnie wykonaj (uruchomienie makra):

1 polubienie

Nie jest łatwo to, co chcesz zrobić.....

Smartproperties zarządza "tylko" właściwościami, więc nie może działać na modelu 3D.

• Jedyną rzeczywistą czynnością na części jest "Wybór materiału".

Czy nie mógłbyś zarządzać kierunkiem gwintu za pomocą materiału?

• Dostępna jest opcja "Uruchom", ale za nią potrzebne jest makro.

Może to być trop do zbadania: jeśli uda Ci się za pomocą makra sprawić, że pojawi się Twój blok (bloki), w tym przypadku musi być w stanie to zrobić....

1 polubienie

Mam zamiar spróbować z makro, ale obawiam się, że wszystko się zawiesi, więc pomysł na materiały jest całkiem niezły

ok, dobrze, że działa z materiałami, dziękuję wszystkim

1 polubienie