Witam, muszę na SW 2016 narysować metalowe schody na domu. Ponieważ muszę zrobić schody, po zakończeniu rysunku chciałbym zachować tylko schody. Zacznę od narysowania domu, a potem klatki schodowej. Przechodząc do montażu, wydaje mi się to skomplikowane, ponieważ muszę zobaczyć dom, aby zdobyć punkty, aby się nim zająć. Nie podoba mi się zbytnio tworzenie części w złożeniu, ponieważ polecenia SW nie są takie same. Masz inny pomysł?
Z drugiej strony mam zgrzytliwe stopnie. Jeśli naprawdę to zaplanuję, plan staje się bardzo ciężki, gdy tylko zrobię wszystkie. Masz inny pomysł?
Zdarza mi się w trybie projektowania części, że muszę wymazywać dodania lub blachę. Czasami usuwając 1 z nich, usuwa inne. Czy istnieje sposób na wycięcie linków i usunięcie tylko żądanego szefa?
Ideałem dla mnie jest narysowanie w zespole, to oddziela klatkę schodową od otoczenia, nie przeszkadza w zawieszeniu się w razie potrzeby (link) lub zmierzeniu szczeliny, aby podejść za pomocą rysunku w pomieszczeniu (bez żadnego linku do AS) A potem znowu montaż na klatkę schodową dla mnie lub całą klatkę schodową w pokoju (mniej czystym moim zdaniem) Czy do tarcia przydatne jest rysowanie otworów w kwadracie? Jeśli tak, nie ma wyboru, jeśli nie objętość kroku (z jednym lub 2-3 kwadratowymi otworami, jeśli jest to potrzebne do reprezentacji siatki) Wreszcie, dla faktu usunięcia funkcji, która usuwa inne, można zobaczyć relacje nadrzędny-podrzędny funkcji: https://help.solidworks.com/2016/french/SolidWorks/sldworks/c_Parent_and_Child_Relations.htm?verRedirect=1 A jeśli nie jest możliwe przerwanie linku zamiast usuwania funkcji, możliwość usunięcia treści, jeśli nie jest scalona. (ale nie super czyste)
Dziękuję bardzo. Postaram się zaprojektować w montażu. Kolejne pytanie. Zamierzam narysować podłużnice w kształcie litery U, a następnie umieścić słupki, które zostaną przykręcone do podłużnic. Czy Twoim zdaniem jest możliwe, że kiedy kładę słupek, przekłucie w podłużnicy jest już wykonane. Nie sądzę, aby było to robione w tej samej operacji.
Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku kolczyków wolę robić je niezależnie w 2 pokojach. Za pośrednictwem zestawu narzędzi istnieje możliwość włożenia i samodzielnego wykonania otworu (licencja premium na pamięć) lub wykonania funkcji wiercenia w zespole i rozpropagowania jej na części) Ale nie uważam, że jest czysty i z doświadczenia często zawiesza tego rodzaju funkcje.
Mam zainstalowane oprogramowanie na 2 komputerach (i przenoszę licencję) Posiadam ploter HP Na komputerze wszystko działa dobrze. Oba komputery znajdują się w tym samym biurze. Drukowanie odbywa się przez wi-fi za pośrednictwem tego samego pudełka Z drugiej strony, gdy chcę wydrukować, przechodzę tylko do okna dialogowego drukarki, ale nie dalej. Muszę przejść przez e rysunek, aby wydrukować. Oczywiście odinstalowałem i ponownie zainstalowałem tracker, ale nic nie pomaga. Naprawdę nie wiem, gdzie szukać. Czy masz trop?
Cześć, @ste_pau Przypominamy, że forum to nie czat i wymaga organizacji. To ostatnie pytanie nie ma związku z początkowym tematem, więc lepiej byłoby otworzyć nowy temat. Tak, aby je odciąć Dziękuję.