Dzięki za pozostałe 2 rozwiązania, ale usunięcie powtórzeń ma sens!
Martwi mnie to, że podczas rysowania chciałem pokazać liczbę wystąpień: mając liczbę rzeczywistą z powtórzenia, byłoby łatwiej! (i pewnie dlatego zależało mi na powtórzeniu za jednym razem).
Miałbym rozwiązanie, ale na Creo , bo nie wiem czy to jest zrobione na SW.
Kiedy wykonujemy powtórzenie, możemy odznaczyć pewne wystąpienia, które naszym zdaniem nie są przydatne, więc w twoim przypadku, jeśli wykonasz powtórzenie 2 i odznaczysz drugi cylinder, może to zadziałać
Wykonaj funkcję "równoległego" wiercenia cylindra. I umieść to w swoim powtórzeniu. Na rysunku dyskretnie wstawiasz "Symbol wiercenia" i modyfikujesz komentarz, aby napisać "x cylinder"
@Tomalam: jest to funkcja, która również istnieje w SolidWorks, ale kiedy usuwam wystąpienie, Solid mówi mi, że jest to niemożliwe, ponieważ jest to powtórzenie bez powtórzenia!
@Pascal w domu w 2013 roku też to nie działa! Kwestia opcji funkcji? (patrz zdjęcie)
@Lucas
Ostrzegałem, że to włamanie!!
Robisz małe przekłucie w miejscu, którego nie widzisz (np. Ø0,15) i powtarzasz to przekłucie za pomocą podnośnika. Na rysunku należy go zwymiarować za pomocą "Symbolu wiercenia". Liczba elementów będzie dobra, a <DIM> początkowo zastępujesz przekłucie "cylindrem tartampionowym".