Błąd w oprogramowaniu Solidworks 2012

Witam

Używam solidworks 2012, ale od wczoraj, jak tylko go otwieram, pokazuje mi "solidworks przestał działać".

Naprawdę jestem w m...!

Proszę o pomoc :)

Dziękuję

Możliwe, że jest to spowodowane błędem między płytą główną a systemem Windows (NVidia, Windows i Solidworks), a rozwiązaniem jest aktualizacja systemu Windows i DotNet.

Pozdrowienia

Mewa!

mouette.jpg
2 polubienia

Dziękuję

Ale naprawdę nie sądzę, że to wszystko, nie mam żadnych aktualizacji do zrobienia :/

Może to być uszkodzenie rejestru, należy spróbować zmienić nazwę klucza SolidWorks hkey_current_user. W przeciwnym razie może również pochodzić z Frameworków lub Visual C++... Źródła instalacji znajdują się w folderze prereqs na płytach DVD SolidWorks... Czasami dobrze jest je odinstalować i zainstalować ponownie...
1 polubienie

jeśli używasz wersji  z dodatkiem SP0, może to powodować problemy

1 polubienie

Używam licencji studenckiej, więc nie mam płyty instalacyjnej i nie, to nie jest wersja spo, ale i tak dziękuję :)

Myślę, że musisz odinstalować oprogramowanie SolidWorks na komputerze i zainstalować oprogramowanie SolidWorks z licencją

Myślę, że odinstalowałem 

Cze wszystkim

Przyjeżdżam więc do Was, bo mam dokładnie ten sam problem, z tym samym produktem (Solidworks z licencją SDK).

I nie znalazłem żadnych rozwiązań...

Po odinstalowaniu zestawu solidwork ze wszystkimi powiązanymi plikami, czyszczeniu za pomocą CCleaner,

Pobierz ponownie, a następnie zainstaluj ponownie (wyłączając kontrolę konta), ale nic nie pomaga, nie można uruchomić Solidworks. A wszystko to 2 razy z rzędu!

I to przez 1 tydzień, podczas gdy wcześniej wszystko działało bardzo dobrze!

Jeśli masz jakieś informacje, jestem zainteresowany! Będę szukał na własną rękę i będę Cię informował, jeśli będę miał więcej informacji!

Chińczyk

Powinniśmy rzucić okiem na dzienniki zdarzeń systemu Windows (zwłaszcza dzienniki aplikacji), aby sprawdzić, czy nie mamy pojęcia, co jest przyczyną problemu.

1 polubienie

Bądź ostrożny, wersje SDK mają ograniczoną żywotność... Wydaje mi się, że 1 rok, po tym czasie trzeba ponownie poprosić o licencję i ponownie wykonać instalację z aktywacją nowego numeru seryjnego.

1 polubienie

Myślę, że znalazłem część rozwiązania, ale nie wiem, jak to rozwiązać,

dwa dni temu przywróciłem komputer i zainstalowałem oprogramowanie i zadziałało, z wyjątkiem tego, że dzisiaj mój komputer się zaktualizował i już nie działa.

Jak to zrobić?