Witam
Używam solidworks 2012, ale od wczoraj, jak tylko go otwieram, pokazuje mi "solidworks przestał działać".
Naprawdę jestem w m...!
Proszę o pomoc :)
Dziękuję
Witam
Używam solidworks 2012, ale od wczoraj, jak tylko go otwieram, pokazuje mi "solidworks przestał działać".
Naprawdę jestem w m...!
Proszę o pomoc :)
Dziękuję
Możliwe, że jest to spowodowane błędem między płytą główną a systemem Windows (NVidia, Windows i Solidworks), a rozwiązaniem jest aktualizacja systemu Windows i DotNet.
Pozdrowienia
Mewa!
Dziękuję
Ale naprawdę nie sądzę, że to wszystko, nie mam żadnych aktualizacji do zrobienia :/
jeśli używasz wersji z dodatkiem SP0, może to powodować problemy
Używam licencji studenckiej, więc nie mam płyty instalacyjnej i nie, to nie jest wersja spo, ale i tak dziękuję :)
Myślę, że musisz odinstalować oprogramowanie SolidWorks na komputerze i zainstalować oprogramowanie SolidWorks z licencją
Myślę, że odinstalowałem
Cze wszystkim
Przyjeżdżam więc do Was, bo mam dokładnie ten sam problem, z tym samym produktem (Solidworks z licencją SDK).
I nie znalazłem żadnych rozwiązań...
Po odinstalowaniu zestawu solidwork ze wszystkimi powiązanymi plikami, czyszczeniu za pomocą CCleaner,
Pobierz ponownie, a następnie zainstaluj ponownie (wyłączając kontrolę konta), ale nic nie pomaga, nie można uruchomić Solidworks. A wszystko to 2 razy z rzędu!
I to przez 1 tydzień, podczas gdy wcześniej wszystko działało bardzo dobrze!
Jeśli masz jakieś informacje, jestem zainteresowany! Będę szukał na własną rękę i będę Cię informował, jeśli będę miał więcej informacji!
Chińczyk
Powinniśmy rzucić okiem na dzienniki zdarzeń systemu Windows (zwłaszcza dzienniki aplikacji), aby sprawdzić, czy nie mamy pojęcia, co jest przyczyną problemu.
Bądź ostrożny, wersje SDK mają ograniczoną żywotność... Wydaje mi się, że 1 rok, po tym czasie trzeba ponownie poprosić o licencję i ponownie wykonać instalację z aktywacją nowego numeru seryjnego.
Myślę, że znalazłem część rozwiązania, ale nie wiem, jak to rozwiązać,
dwa dni temu przywróciłem komputer i zainstalowałem oprogramowanie i zadziałało, z wyjątkiem tego, że dzisiaj mój komputer się zaktualizował i już nie działa.
Jak to zrobić?