SolidWorks 2014 i MyCADTools: Lokalna pomoc na otwarciu

Witam

Jak wspomniano w tytule, chciałbym wiedzieć, jak uzyskać LocalHelp po otwarciu SolidWorks 2014.

Obecnie muszę kliknąć go w narzędziach MyCAD, aby pojawił się w okienku zadań, a następnie kliknąć kartę LocalHelp w okienku, aby je otworzyć!

Gdybym mógł już uniknąć pierwszego kroku, byłoby dobrze: żeby zakładka istniała, niekoniecznie będąc aktywna.

A jeśli możemy wyświetlić LocalHelp po uruchomieniu SolidWorks, jak to zrobić?

Dziękuję.

Witam

Odpowiedź udzielona przez @JMSAVOYAT tutaj:

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/ouverture-localhelp

@+

5 polubień

Ponownie

Być może odpowiedziałem trochę za szybko, ponieważ nie mogę znaleźć niestandardowego paska narzędzi ToolBar 2013, jak wskazano @jmsavoyat w jego odpowiedzi????

@+

4 polubienia

Rzeczywiście, ja również brałem udział w tym pytaniu!

Ja też nie mogłem go znaleźć, czy to jest menu w SolidWorks?

Ponownie

Musi być jakieś przeoczenie w konfiguracji MyCadTools, ponieważ w folderze instalacyjnym znajduje się katalog CustomToolBar, ale bez .exe?

@+

4 polubienia

Ponownie

Ok, znaleziono pasek customtoolsbar, który ma zostać aktywowany w dodatkach SolidWorks!

@+

6 polubień

Witam Pana Przeora

dostępne jest narzędzie myCADtools "CustomToolbar", które pozwala skojarzyć narzędzia ze zdarzeniem oprogramowania

Na przykład wyzwolenie makra dla każdego rekordu dokumentu 

Lub w twoim przypadku uruchamiaj LocalHelp za każdym razem, gdy otwierasz SolidWorks

zapoznaj się z dokumentacją CusomToolbar

10 polubień

Witam

@Coyote i @Lucas, w ostatniej konfiguracji nie ma żadnych niedopatrzeń. Musisz sprawdzić dodatek w SolidWorks!

Ponadto wyjaśnienie można znaleźć w dokumentacji !! :-)

Dokumentację można pobrać oddzielnie, podobnie jak wszystkie instrukcje obsługi narzędzi myCADtools na stronie internetowej myCADservices.

Pozdrowienia

6 polubień

Witaj jmsavoyat,

Ciekawostką jest ten CustomToolBar, tylko dwa małe pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi w pomocy:

- Gdzie znajdę opis zdarzeń, na których można aktywować makro? niełatwo znaleźć drogę między FileSaveAsNotify, FileSaveAsNotify2 itp.

- Jak zapisać nasz pasek narzędzi CustomToolbar, aby udostępnić go innym użytkownikom? Zasadniczo chciałbym, aby ten pasek był skonfigurowany i wszyscy moi pracownicy korzystali z tego samego.

Ciąg dalszy moich pytań w http://www.lynkoa.com/forum/mycadtools/customtoolbar-pour-aller-plus-loin