Planowałem przejść z SW2014 na SW2015 SP5.0 w najbliższych dniach, ale po rozmowie z technikiem Hotline (Axemble) poradził mi on przejście bezpośrednio na SW2016 SP2.0.
Podsumowując, argumenty te są następujące: "Wersja 2015 nie jest modelem stabilności i jest bardzo intensywna obliczeniowo, w przeciwieństwie do SW2016".
Jednak wprowadzanie wersji SW2016 do produkcji w SP2.0 nie jest mi zbyt chętne (ryzyko BUGa)..... dlatego nie wracam do Was (tych, którzy pracują w SW2015 i/lub SW2016), aby uzyskać Wasze opinie.
Duże błędy z 2016 roku zostały naprawione w PS2. przed wersją beta dodatku SP1 była wersja beta dodatków SP1 i SP2, a teraz wersja SP2. Ponadto ma wiele błędów z 2015 roku, które zostały naprawione w 2016 roku. Jest rok 2016 i jedynąmylącą rzeczą są ich nowe kolory i ikony. W przeciwnym razie wszystko idzie dobrze
@manu67: W przypadku kolorów SW2016 miałem okazję przetestować (1 dzień) tę wersję w wersji zapoznawczej dla Francji w biurach Dassault System. Myślę, że w ciągu tygodnia/dwóch tygodni adaptacja musi być wykonana.
Witam, bez względu na to, którą wersję wybierzesz, zawsze będą błędy, mimo że naprawią one niektóre później, zaletą jest to, że w 2016 roku możesz mieć nadzieję, że Twoje błędy zostaną szybko wzięte pod uwagę, aby je naprawić wcześniej. Natomiast z 2015 roku infolinia odpowie Ci, że błąd został naprawiony pod wersją 2016 :)
Oba mają swoje plusy i minusy, od Ciebie zależy, czy rozważysz za i przeciw obu! (Osobiście polecam Wam 2016! ale to tylko moje zdanie:) )
Na 2016 SP2.0 i osobiście wszystko jest w porządku, bez konkretnego błędu. Ikony to kwestia tygodnia adaptacji i osobiście przyciemniłem kolor tła menu, aby ikony bardziej się wyróżniały i jest idealnie!
Aby potwierdzić założenia, przełączyłem się z Solidworks 2012 sp4 na Solidworks 2015 sp.5.0, POMOC!! .... Błędy, komunikaty o błędach, zamknięcia oprogramowania, krótko mówiąc, wszystko, co pomaga iść naprzód...
Czy możesz to rozwinąć, ponieważ obecnie myślimy o przeniesieniu się do 2017 roku i informacje, które otrzymałem , wyglądają całkiem nieźle, więc nie rozumiem Twojego stanowiska?.