Solidworks 2015

Cze wszystkim

Pracuję na solidworks 2015, kiedy rysuję nić szczegółowo, spędzam czas czekając, aż szkic przejdzie przez wszystkie spirale (helisę i spiralę) jedna po drugiej

na ekranie pojawia się komunikat 'Wait as the program to response' czy to pochodzi z mojej karty graficznej, czy źle to umieściłem, na autocad robimy blok, ale na solidworks?

Z góry dziękuję i życzę wszystkim wesołych świąt

Witam

Na początku myślałem, że to pytanie o komponowanie i nie czytałem tematu.

Ale teraz widzę, że to na SW jest pytanie. Tak, wygląda na to, że komputer nie jest zbyt mocny. 

Ale prawdopodobnie jest jeszcze jeden problem. Czy możesz opublikować plik, o którym mowa? Zrozumiemy lepiej. 

Witam 

Jak to wygląda po emulacji funkcji OpenGl  ? (z mojego doświadczenia wynika, że był to sterownik karty graficznej). 

Witam

Dziękuję za szybkość.

Nie mam dostępu do funkcji OpenGI

W załączeniu jest płaszczyzna, ale dla wszystkich gwintów jest to ten sam problem np.: Edytuj funkcję - Spirala/spirala

Dziękuję

vis_chc_20__x_55_din_912_acier_12.9.sldprt

Aby mieć do niego dostęp, musisz być w oknie głównym solidworks, a nie w części dokumentu lub innej, 

Witam

Dla mnie mniej niż sekundę. Ale wersja z 2015 roku nie miała jeszcze dedykowanej funkcji gwintowania/gwintowania?

1 polubienie

Witam

Chyba się poddam, jak zobaczę twój wynik to jest to zaskakujące, bez niedyskrecji to co SW, zanim biegałem na W7 w 32 bitach z SW 2014 nigdy nie miałem problemu.

Jeszcze raz dziękuję

Czasami SW zaczyna zgrzytać, gdy jakaś funkcja mu się nie podoba. Postaraj się, aby obliczenia były dla niego łatwiejsze, ponieważ i tak jest to proste przeciągnięcie.

Szkic wyciągnięty po ścieżce ma źle zdefiniowane położenie, co może skutkować powstaniem ścian o zerowej grubości. Może to nie być to, ale zacznij od naprawienia tego.

Obecnie szkic ma to nieograniczone położenie

Przyczyną problemów może być zlicowane położenie górnej krawędzi trójkąta na powierzchni.

Lekko podnieś tę krawędź (na tyle, aby oderwać ją od czoła). Następnie zweryfikuj.

1 polubienie

Witam

Dziękuję za zamknięcie mojego problemu, który na pewno pochodzi z W10 / SW 2015

wszystko działało świetnie między W7 / SW 2014

Dziękujemy za zaangażowanie

w przypadku w10 potrzebny będzie SW2015-SP5 lub nowszy. Z drugiej strony na W7 jest obsługiwany, 

@jagardette

Na zakończenie, jeśli prawidłowa odpowiedź znajduje się wśród już opublikowanych propozycji, po prostu wybierz to,  co uważasz za najlepszą odpowiedź.

Jeśli w końcu sam znalazłeś rozwiązanie, kliknij "Sam rozwiązałem pytanie".