Solidworks 2016 informuje, że jest otwarta kolejna sesja

Witam

SWKS 2016 po uruchomieniu informuje mnie, że kolejna sesja SWKS 2016 jest otwarta, podczas gdy komputer został właśnie zrestartowany.

Dziękuję

Krzysztof

Witam

Aby sprawdzić, czy w Menedżerze zadań systemu Windows nie jest uruchomionych kilka procesów "SLDWORKS.EXE".

Pozdrowienia

6 polubień

Witam, powinieneś zajrzeć do procesów uruchamiania, tak samo jak twój komputer systematycznie uruchamia Solidworks podczas uruchamiania komputera!!

Sprawdź za pomocą CCleaner, czy masz go do zainstalowania, w przeciwnym razie możesz go pobrać za darmo!

Pozdrowienia

capture.jpg
4 polubienia

Witam

Nie ma potrzeby korzystania z CCleaner.

Jeśli masz W7, wpisz "msconfig" w wyszukiwaniu.

Jeśli masz W10, masz zakładkę uruchamiania w menedżerze zadań.

2 polubienia

Tak, osobiście na moim komputerze zablokowali mi dostęp do konfiguracji Ms, a ccleaner pozwala mi wyczyścić komputer przy okazji!! :)

Ale tak, całkowicie się zgadzam

2 polubienia

Mam ten sam problem pod SW 2015. Jestem na W7 i nie mam też dostępu do "ms config*

Następnie musisz sprawdzić, czy to komputer uruchamia oprogramowanie, czy to Ty uruchamiasz oprogramowanie, zanim otworzysz pomieszczenie, które ponownie otworzy oprogramowanie???

Informuj nas na bieżąco.

2 polubienia

Witam

Myślę, że zacząłbym od przyjrzenia się temu dla Ciebie.

http://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/probl%C3%A8me-de-sauvegarde-automatique

Żeby zobaczyć w rejestrze, z drugiej strony nie pamiętam ścieżki

1 polubienie

Witam, Cóż, mój problem wynika z problemu z prawem w katalogu, aby usunąć elementy dziennika

HKCU\software\solidworks\solidworks 2016\extreference\solidworks journal folder

Zastąpiłem go katalogiem, do którego miałem prawa (c:\temp)

Dziękuję za pomoc.

Krzysztof

Cóż, mój problem wynika z problemu z prawem w katalogu, aby usunąć elementy dziennika

HKCU\software\solidworks\solidworks 2016\extreference\solidworks journal folder

Zastąpiłem go katalogiem, do którego miałem prawa (c:\temp)

Dziękuję za pomoc.

Krzysztof