Czy pojawił się komunikat o błędzie? Co sprawia, że mówisz, że SW się zawiesza? Czy nie ma gdzieś ukrytego okna czekającego na odpowiedź (SW jest w tym niezłym specjalistą)?
Dziękuję Zozo i stefbeno za odpowiedź na mój problem.
Ponieważ system Windows został zainstalowany niedawno, nie było potrzeby odinstalowywania poprzedniej wersji Solidworks. Nie robiłem żadnej manipulacji po tym problemie.
Z drugiej strony, Solidworks nie wyświetla żadnych komunikatów o błędach.
Kilka tropów, które przychodzą mi do głowy: - Czy konto użytkownika użyte do uruchomienia oprogramowania jest administratorem? - Dassault zaleca wyłączenie UAC; - Czy oprogramowanie zużywa procesor, czy pamięć, której dotyczy problem, różni się (patrz w menedżerze zadań)? - możesz spróbować rozpocząć naprawę instalacji (za pomocą panelu sterowania Windows), zwykle nie tracisz ustawień (jeśli jakieś zrobiłeś).
W większości przypadków, gdy instalacja idzie nie tak, nie ma 36 powodów.
W większości przypadków brakuje elementu (programu lub biblioteki DLL).
Według techników gorących linii z najnowszymi wersjami oprogramowania, instalacja na starej wersji nie stanowi już problemu.
Tak!!!
Pobrany program uważa się za w pełni funkcjonalny.
Najprostszym sposobem jest więc usunięcie istniejącej wersji, ale przede wszystkim ponowne pobranie wersji ze strony internetowej sprzedawcy (lub zdobycie nowej płyty CD, jeśli ta metoda dystrybucji nadal istnieje.
Nie zapomnij wykonać kopii zapasowej plików xxx . SLDREG i różne pliki . Plik DOT, a także szablony planów przed usunięciem programu SW.
Małe pytanie, czy pracujesz na jednej stacji roboczej, czy w sieci? Jeśli jesteś w sieci, lepiej uzyskać pomoc od techników "gorącej linii".
Na ilu stacjach roboczych jest zainstalowane oprogramowanie.