Witam
Zastanawiam się, jak można ulepszyć SP1, jeśli nikt ich nie zainstaluje?
Ponadto w kilku postach powyżej jest powiedziane, że tylko nowe funkcje mogą być podatne na błędy....
Ale co z innymi, znanymi, powtarzalnymi błędami, które SW ciągnie za sobą od prawie 10 lat?
Jak to się dzieje, że stany wyświetlania się łączą? (RPD) Panie Przewodniczący, Panie i Panowie
Jak to się dzieje, że symetrie wciąż tak bardzo się mieszają? (SPR)
Jak to się dzieje, że wymiary przeskakują w widokach przekrojów rysunków?
Jak to się stało, że skrzynka z narzędziami wciąż tak bardzo się psuje? nawet przy ustawieniach domyślnych?
Jak to się dzieje, że zmieniając profil w konstrukcji spawanej, tracisz wszystkie referencje
Jak to się dzieje, że spędzamy dużo czasu dziennie przed oknem "solidworks nie odpowiada"?
Jak to możliwe, jeśli dasz mi nowy komputer z I9 na 5,3 GHz z 64 GB pamięci RAM DDR4 ECC + quadro za 4000 € certyfikowane sterowniki ze świeżo sformatowanym systemem Windows 10, na którym instalujesz tylko oprogramowanie i jego wymaganie, zawieszam SW2019SP5 ze wszystkimi ustawieniami domyślnymi i sprawiam, że zawieszasz go w mniej niż 3 minuty najlepszy czas i mogę zademonstrować kilkanaście powtarzalne błędy, które zostały już zgłoszone do Visiativ i Avénao w poprzednich wersjach...
Jeśli klient poczyni takie spostrzeżenie na zaprojektowanej przeze mnie maszynie, zadaję sobie pytanie i znajduję rozwiązania tych problemów, zanim pomyślę o dodaniu nowej funkcji.
Inaczej komercyjne ogłoszenie o nowych wersjach:
Dlaczego mówi się, że rysunki otwierają się znacznie szybciej w 2019 roku niż w 2018 roku, skoro wcale nie jest to prawdą. (Zrobiłem migrację tylko po to)
W 2020 roku w broszurze sprzedażowej jest napisane, że posłowie do PE otwierają się w 1 mgnieniu oka! Czy próbowałeś? Już mu nie ufam.
Krótko mówiąc, z mojej strony uważam, że powinniśmy zacząć od zera i zacząć od nowa na STABILNEJ wersji Solidworks, ponieważ im więcej lat mija, tym bardziej się zawiesza, a informacje zwrotne, które robimy, co zajmuje nam dużo czasu, w rzeczywistości nie są brane pod uwagę.