SolidWorks 2021 we Francji

Witam

Pojawiły się już pytania na temat języka , ale nie znalazłem dokładnego przypadku, więc ujawniam mój problem!

Od czasu instalacji 2021, która została zainstalowana w języku francuskim i cóż, części/zespoły/rysunki są w języku angielskim... Pozwól, że wyjaśnię!

Robię nową część (patrz załącznik) i cóż, plany w drzewie są w języku angielskim takie same dla zespołów i rysunków wkładają wkłady w języku angielskim.

W moich opcjach domyślne modele (część, złożenie, rysunek) to rzeczywiście "lang\french"

Pewnie niewiele, ale mi to przeszkadza!

Dziękujemy za Twoją opinię!

capture.png

Witam

Normalnie          jest w opcjach ogólnych ==> opcje ==> opcja systemowa ==> odznacz ==> Zatwierdź

Szczerze

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, ale w moich opcjach/ogólnych menu i nazwy funkcji nie są sprawdzane w języku angielskim...

W lokalizacji narzędzi w plikach  szablonów dokumentów, a także mapach bazowych, należy wskazać drogę do pomieszczeń i map bazowych w języku francuskim.

Domyślnie, podczas instalacji, wskazuje to na pliki bazowe solidworks, które w rzeczywistości są w języku angielskim.

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź.... Rozwiązałem problem.... Miałem ścieżki w lokalizacjach plików, które gryzły się nawzajem w ogony z wersją 2020.Jednak wszystkie moje ścieżki były ustawione na "francuski", ale hej...! To działa!

1 polubienie