Witam;
@info.gascoin19 ... Do jakiego stopnia możemy męczyć te zgromadzenia?
Zasadniczo, co chcesz zachować w dobrym stanie, a jakie są mniej ważne elementy, które można " uprościć " do granic możliwości?
Która wersja Solidworks dla ostatecznej wersji (jeśli możemy to zrobić...)
fragment C220866 Imerys opuścił Side_step. KROK
1 polubienie
Witam
Korzystam z solidworks 2024 SP2.
Idealnie byłoby, gdyby zewnętrzne obwiedni każdego komponentu nie były dotykane, muszę wyświetlić zawartość 2 kroków, aby uwzględnić je w widokach przekroju budynku.
Załączyłem globalny zrzut ekranu projektu i zbliżenie na 2 kroki, które mnie blokują

Z góry dziękuję
Czyli mogę po cichu usunąć wszystkie wewnętrzne elementy?
Pytanie:
Oczyszczalnia ścieków:
C220866 Imerys opuścił Side_step
Czy krok jest w pełni symetryczny?
C220866 Imerys ma rację Side_step?
(i na odwrót)?
FYI: Tylko usuwając tylko wewnętrzne komponenty z zaznaczeniem " Solidworks ": zyskujemy około 8 MB

, a następnie Usuń (klawiatura).
1 polubienie
2 stopnie są prawie identyczne, ale nie symetryczne, na jednym ze stopni znajduje się stojak z cylindrami.
Argh... Szkoda symetrii.
Właśnie zastosowałem " niegrzeczną " metodę: przy pierwszym montażu...:
Usunąłem wewnętrzne komponenty (patrz poprzedni post), a następnie po prostu usunąłem ciała i twarze przez pomyłkę...
Sprawdź, czy możesz coś z nim zrobić (jeśli Ci to odpowiada).
C220866 Imerys opuścił Side_ (bez składników Bourrinu metody wewnętrznej). KROK ( 193,6 MB)
1 polubienie
Witam
Dziękuję za ten lekki stp, ale problem z kopią zapasową nadal występuje.
Postaram się " usunąć " każdy komponent jeden po drugim, aby zidentyfikować ten, który mnie blokuje.
Pozdrowienia
Witam
Mój problem został rozwiązany, musiałem pogodzić się z przerysowaniem w bardzo uproszczony sposób elementów z Kroku, aby odciążyć modelowanie.
Dziękujemy za pomoc społeczności.
2 polubienia