Witam... 
Właśnie wróciłam od psychiatry, któremu opowiedziałam o swojej frustracji związanej z TTL2026...
Powiedział mi:
Chciałbym ci pomóc, ale nic nie rozumiem z tej listy solidnych rzeczy i... Och! W tym miejscu kończy się nasza sesja. To 120€ proszę.
A więc przychodzę, aby rozpakować swoje odczucia na forum...
Kiedy otworzyła się TTL2026, byłam bardzo podekscytowana
, że mogę opublikować pomysł na rysunki, który był dla mnie najlepszym pomysłem, jaki kiedykolwiek miałam...
Zbędny szczegół historii
Nie, ale tak naprawdę nie warto czytać tej części...
[najlepszy pomysł, jaki kiedykolwiek miałem...] Zaraz po tym, jak zasugerował przyjacielowi, który był trochę pijany, aby zjechał na nartach po spiralnych schodach swojego budynku... co okazało się bardzo złym pomysłem... Więc ten pomysł na TTL2026 jest naprawdę najlepszym, jaki miałem... Tak myślę.
(Nawiasem mówiąc, mojemu przyjacielowi nic się nie stało, lekarz powiedział, że znowu ma oznaki aktywności mózgu)
#JePlaisanteEvidemment
Był to jeden z pierwszych, które opublikowałem, a mimo to nikt nie wydaje się być zainteresowany konfiguracjami i stanami wyświetlania zastosowanymi do rysunków :
Pomysł polega na przeniesieniu funkcji konfiguracji i stanów wyświetlania dostępnych dla części i złożeń na rysunki; konfiguracja zostałaby wtedy przemianowana na Kompozycję (co moim zdaniem byłoby bardziej odpowiednie).
Kompozycja (konfiguracja) rejestrowałaby stan usuniętych/nieusuniętych arkuszy (kolejna funkcja do dodania). Usunięty arkusz zostanie wykluczony z liczby arkuszy - numer arkusza zostanie zastąpiony przez */[liczba arkuszy] - i wykluczony podczas eksportu rysunku.
Stany wyświetlania zachowują tę samą funkcję, zapisując różne kombinacje opcji warstwy (widoczność, drukowanie), stan pokazania/ukrycia i styl wyświetlania widoku.
Cel: zarządzanie wieloma typami planów za pomocą tego samego pliku rysunku. Lubię co:
- Biznesplan w języku angielskim w formacie pdf na podstawie kompozycji 1, która zawiera tylko arkusz 1 (tylko arkusz 1 nie jest usuwany, stan wyświetlania 1 jest ustawiony na wyświetlanie tylko adnotacji w języku angielskim)
- Francuski plan sprzedaży w formacie PDF oparty na Composition2, taki sam jak Compo.1, ale z innym stanem wyświetlania ustawionym na wyświetlanie tylko adnotacji w języku francuskim)
- Plan PDF w języku angielskim oparty na Compo.3, który wyświetla tylko arkusze od 1 do 3 z adnotacjami w języku angielskim
- DWG oparty na kompozycji Compo.4, który wyświetla tylko arkusz 4.
- Itd.
Idealnie, zamiast zezwalać na ustawianie opcji zestawienia komponentów, menedżer właściwości PropertyManager Kompozycja umożliwiałby zdefiniowanie opcji eksportu poprzez wybór formatu eksportu i konwencji nazewnictwa eksportowanego pliku.
Oczywiście ta nowa funkcja byłaby obsługiwana przez polecenie "Zapisz jako PDF": zamiast prosić użytkowników o wybranie arkuszy do wyeksportowania, byliby oni proszeni o wybranie publikacji (konfiguracji) do wyeksportowania, być może z opcją wyboru, czy wybór wielu publikacji skutkuje wieloma dokumentami PDF (opcja domyślna, moim zdaniem) lub w jednym dokumencie.
Co myślisz? Czy ten pomysł jest aż tak zły?