Solidworks 2026 w pierwszej dziesiątce

Witam;

Głosy i prośby o ulepszenia dla Solidworks 2026 (Online lub desktop) są otwarte:

=> Głosuj na prośbę o poprawę z " Lubię to " :+1:
=> Stwórz swoją własną aplikację.

Na papierze 10 najpopularniejszych próśb zostanie wziętych pod uwagę przez Dassault.

5 polubień

Jak bardzo sparzyłem się na reklamie w tym roku! :wink:

1 polubienie

Pech!
Ale spędziłeś dużo czasu prosząc o ulepszenia, podczas gdy ja po prostu " trzymam kciuk w górę" :+1: ... Jest szybszy. :smile:

1 polubienie

Jest lepiej [quote=" Maclane, post:3, topic:113124 "]
Kciuk w górę [/quote] z punktorem w górę niż w innych zestawach lub jest to kciuk w dół :disguised_face:

2 polubienia

Najbardziej skomplikowaną rzeczą w tym wszystkim jest zapamiętanie tych identyfikatorów, aby iść głosować xd

1 polubienie

A co, jeśli zaczniemy od poproszenia o poprawki przed ulepszeniami. Mówię to, ponieważ ulepszenia prawdopodobnie przyniosą więcej błędów niż funkcji.

4 polubienia

To jasne, zwłaszcza, że nie sprawia to, że chcesz zobaczyć ich forum " 3dswym "...
= > I " Poucenbalorise " :-1:

2 polubienia

@Silver_Surfer , czy jesteś jedynym, który proponuje ewolucje? Wszędzie widzę twój awatar

2 polubienia

@coin37coin , oto rozwiązanie firmy Dassault:
1- Sprawiasz, że forum jest znacznie mniej przyjemne i bardziej dostępne bez logowania, nawet w trybie tylko do odczytu.
2-Kiedy nie masz już prawie żadnych forumowców, mówisz, że twoje oprogramowanie poprawia się, ponieważ na forum jest mniej zgłoszeń z prośbami lub innych!

Na tym poprzestanę, bo jeśli tak dalej pójdzie, zmienię pracę i skończę przed zgromadzeniem, na którym odbędzie się wotum zaufania!

4 polubienia

Bądź ostrożny, to nie wygląda na zwycięski projekt życiowy

2 polubienia

@coin37coin jeśli chodzi o bezpieczeństwo pracy, to na pewno!
Ale z drugiej strony pod względem wynagrodzenia!
Edit: Cokolwiek po spojrzeniu na około 14000€/miesiąc
za zaledwie 100€ więcej miesięcznie niż moja obecna pensja, naprawdę nie warto! :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Nie, oczywiście, że nie, nie jestem jedyny :sweat_smile:

Nie wiem jednak, jak radzi sobie w Dassault: istnieje społeczność SolidWorks Enhancement Ideas , w której można stale zgłaszać pomysły na ulepszenia/ewolucję. A potem jest lista TopTen otwarta na kilka tygodni (w tym roku jest to 6 miesięcy ??) w oczekiwaniu na ich wielką masę na początku lutego w Houston w Teksasie :cowboy_hat_face: , słynnym świecie 3DExperience.

Przestałem publikować pomysły w społeczności pomysłów na ulepszenia SolidWorks; Zapisuję swoje pomysły w Excelu i równoważę wszystko w TTL.

3 polubienia

Witaj drużynie,

Rzeczywiście, jak co roku, poprawiają europosłankę, ale z roku na rok jest gorzej...
Więc w tej notatce powiedziałbym " naprawdę poprawić leczenie MEP!! ", ponieważ jest o wiele za długi, aby go otworzyć, zamknąć, zarejestrować itp. …
Uh!!! Może to zbyt wiele, aby prosić... !!
@+.
AR.

Witam... :worried:

Właśnie wróciłam od psychiatry, któremu opowiedziałam o swojej frustracji związanej z TTL2026...
Powiedział mi:

Chciałbym ci pomóc, ale nic nie rozumiem z tej listy solidnych rzeczy i... Och! W tym miejscu kończy się nasza sesja. To 120€ proszę.

A więc przychodzę, aby rozpakować swoje odczucia na forum...

Kiedy otworzyła się TTL2026, byłam bardzo podekscytowana :smiley: , że mogę opublikować pomysł na rysunki, który był dla mnie najlepszym pomysłem, jaki kiedykolwiek miałam...

Zbędny szczegół historii

Nie, ale tak naprawdę nie warto czytać tej części...

[najlepszy pomysł, jaki kiedykolwiek miałem...] Zaraz po tym, jak zasugerował przyjacielowi, który był trochę pijany, aby zjechał na nartach po spiralnych schodach swojego budynku... co okazało się bardzo złym pomysłem... Więc ten pomysł na TTL2026 jest naprawdę najlepszym, jaki miałem... Tak myślę.

(Nawiasem mówiąc, mojemu przyjacielowi nic się nie stało, lekarz powiedział, że znowu ma oznaki aktywności mózgu)
#JePlaisanteEvidemment

Był to jeden z pierwszych, które opublikowałem, a mimo to nikt nie wydaje się być zainteresowany konfiguracjami i stanami wyświetlania zastosowanymi do rysunków :

Pomysł polega na przeniesieniu funkcji konfiguracji i stanów wyświetlania dostępnych dla części i złożeń na rysunki; konfiguracja zostałaby wtedy przemianowana na Kompozycję (co moim zdaniem byłoby bardziej odpowiednie).

Kompozycja (konfiguracja) rejestrowałaby stan usuniętych/nieusuniętych arkuszy (kolejna funkcja do dodania). Usunięty arkusz zostanie wykluczony z liczby arkuszy - numer arkusza zostanie zastąpiony przez */[liczba arkuszy] - i wykluczony podczas eksportu rysunku.

Stany wyświetlania zachowują tę samą funkcję, zapisując różne kombinacje opcji warstwy (widoczność, drukowanie), stan pokazania/ukrycia i styl wyświetlania widoku.

Cel: zarządzanie wieloma typami planów za pomocą tego samego pliku rysunku. Lubię co:

• Biznesplan w języku angielskim w formacie pdf na podstawie kompozycji 1, która zawiera tylko arkusz 1 (tylko arkusz 1 nie jest usuwany, stan wyświetlania 1 jest ustawiony na wyświetlanie tylko adnotacji w języku angielskim)
  • Francuski plan sprzedaży w formacie PDF oparty na Composition2, taki sam jak Compo.1, ale z innym stanem wyświetlania ustawionym na wyświetlanie tylko adnotacji w języku francuskim)
  • Plan PDF w języku angielskim oparty na Compo.3, który wyświetla tylko arkusze od 1 do 3 z adnotacjami w języku angielskim
  • DWG oparty na kompozycji Compo.4, który wyświetla tylko arkusz 4.
  • Itd.

Idealnie, zamiast zezwalać na ustawianie opcji zestawienia komponentów, menedżer właściwości PropertyManager Kompozycja umożliwiałby zdefiniowanie opcji eksportu poprzez wybór formatu eksportu i konwencji nazewnictwa eksportowanego pliku.

Oczywiście ta nowa funkcja byłaby obsługiwana przez polecenie "Zapisz jako PDF": zamiast prosić użytkowników o wybranie arkuszy do wyeksportowania, byliby oni proszeni o wybranie publikacji (konfiguracji) do wyeksportowania, być może z opcją wyboru, czy wybór wielu publikacji skutkuje wieloma dokumentami PDF (opcja domyślna, moim zdaniem) lub w jednym dokumencie.

Co myślisz? Czy ten pomysł jest aż tak zły?

2 polubienia

Cóż, pomysł na pierwszy rzut oka wydaje się ciekawy, ale zastanawiam się, czy nie jest zbyt konkretny w tym sensie, że:

Dla pojęć tłumaczeń (Nawet jeśli zrozumiałem, że tłumaczenie jest tylko wynikiem możliwego użycia stanów wyświetlania, przepraszam: " Kompozycje " wśród wielu innych:

• Zdecydowana większość Amerykanów nie zdaje sobie sprawy, że istnieją języki inne niż " ich " angielski, nie mówiąc już o ich systemie niemetrycznym... (Mierz w calach i stopach... Co za zabawny pomysł!) Nie dziwi mnie więc zbytnio ich brak zainteresowania.

• Większość rysowników, którzy z urodzenia nie mówią po angielsku (w tym ja) nie zawsze jest skłonna do samodzielnego tłumaczenia swoich ogłoszeń lub planów reklamowych (zawsze istnieją pewne rozbieżności między tłumaczeniami, interpretacjami, bogactwem leksykalnym lub nieleksykalnym języka docelowego (angielski kontra amerykański, aby mówić tylko o tych językach).
    => Zostawmy pracę sprzedawców sprzedawcom (nasi poradzą sobie sami ze swoim niskim poziomem technicznym (wszystko jest tylko Plate, Braket, myjka i bott w ich wszechświecie).

Nie sądzę więc, że to użycie kompozycji powinno być podkreślane.

Z drugiej strony, i dlatego dałem swoje " As ". Przepraszam! (kolejny problem z tłumaczeniem), mój " jak " (no cóż mam Poucenlairizé co) twoja propozycja dotyczy strony Rejestracja i zarządzanie nomenklaturami arkuszy zgodnie z ich składem:
Fakt, że możesz wybrać typ zestawienia komponentów i format docelowy rysunku na podstawie wartości w jego stanie wyświetlania, nie wydaje się cholernie interesujący.

Nie jestem też pewien, czy informatycy Dassault są gotowi na takie przetasowanie planu Misesa (to już wtedy jeden z ich największych słabych punktów...)

Przynajmniej tak zrozumiałem z Pańskiej propozycji (mam nadzieję, że mam rację, w przeciwnym razie to Wasz Shrink będzie mi winien pokaźny procent Pańskiego/Pani rachunku).

… Nawiasem mówiąc, jesteś mi winien 120€ (cóż, co sam zrobiłem!)

I wszystkie moje kondolencje dla par nart, które ucierpiały podczas twoich alkoholowych niepowodzeń... (Niepowodzenia alkoholowe ... To zabawne sformułowanie...)

Uwaga osobista:
Ich system " podobny " jest nadal źle zrobiony, zdałem sobie sprawę, późno w życiu, że wystarczy ponownie kliknąć na kciuk, aby anulować swój głos bez żadnej innej formy próby, więc anulowałem moje " Lubię to " dla niektórych propozycji, na które głosowałem...

1 polubienie

Te TTL zaczynają mnie dużo kosztować! :upside_down_face:

Z mojej strony producenci nie zajmują się tłumaczeniami; Proszą o to, jeśli nie jest to dostępne w " Słowniku ".

Przetestowałem narzędzie MyCadTool DrawingTranslate , ale nie daje satysfakcji, ponieważ powiela całe arkusze.

Istnieją inne problemy, które można rozwiązać dzięki temu ulepszeniu: gdy część jest produkowana w kilku operacjach u kilku podwykonawców z każdym razem planem, który jest używany do zgodności ctrl: np.: Odlewnia, obróbka skrawaniem, malowanie. lub obróbka skrawaniem, obróbka, obróbka skrawaniem, malowanie. Nie wspominam o tych przypadkach, ponieważ obeszliśmy problem z częściami pochodnymi, a więc różnymi częściami i plikami rysunkowymi dla każdego kroku, a nie konfiguracjami.

3 polubienia

Tak, też mi się to nie podobało. (Na jednej z ich starych wersji można było przynajmniej poszukać tłumaczeń w sieci... niestety w tamtym czasie był tylko przeciętny googleTranslate).

Jeśli chodzi o " Kompozycję " nie myślałem o obróbce komponentów komercyjnych (zdarza się.) => Kolejny kciuk :+1: (cóż, kredyt, już używałem swojego...).

2 polubienia

Dobry wieczór

Myślę, że jest to może być zbyt skomplikowane dla czegoś, co jest " łatwe " do opanowania za pomocą różnych rysunków szukających tego samego zespołu (lub części).

A jeśli kiedykolwiek będziesz chciał, aby EPDM to przetrawił, może to być trudne (a SW doda funkcję tylko wtedy, gdy nie umieści nici w tych innych narzędziach, w tym PDM).

Kolejną ważną kwestią jest ISO: Twój pomysł, jak wspomniano, da Ci 4 lub 5 różnych plików z tymi samymi informacjami w tabelce rysunkowej, ale nie do końca (liczba stron), a na końcu różne dane → mieć dwa dokumenty, które mają ten sam numer planu, tę samą wersję i nie tę samą liczbę stron / te same informacje → utratę certyfikatu ISO (nadal będziesz mieć uwagę słuchacz prosi Cię o poprawienie go, zanim go stracisz).

1 polubienie

Z przeprowadzonej analizy wynika, że to właśnie posiadanie kilku plików planów odwołujących się do tego samego modelu 3D jest problematyczne w szczególności w przypadku PDM: polecenia kopiują/przesuwają strukturę drzewa, na przykład z opcją Nazwij rysunki po ich modelu , aby skopiować nazwy plików rysunków na te z powiązanych plików części lub zespołów. W przypadku kilku plików planu nazewnictwo musi być wykonane ręcznie, co wiąże się ze znacznym ryzykiem błędu.

Jeśli chodzi o tę kwestię, nie martwię się. Po samodzielnym audycie pod kątem części (Mastery) Design and Development norm ISO 9001, 13485 i 15378 oraz wiedząc, że możliwe jest posiadanie różnych map bazowych dla każdego arkusza wywołujących różne właściwości pliku planu lub modelu, do którego się odnosi, jest to punkt, który ma już rozwiązania. Z drugiej strony, w przypadku wydawania planów w różnych językach, jest to w istocie ten sam dokument, który musi mieć to samo odniesienie. Nazwa wyeksportowanego pliku wskaże mu język publikacji.

1 polubienie