Solidworks przestał działać

Witam

Solidworks działa dobrze przez cały rok w SP5 i pod koniec roku (kiedy zostanie wydana nowa wersja?) to awaria za awarią, czy jestem jedynym, w którym robię film? Biorę sobie "sldws, aby przestać pracować 5 do 10 razy dziennie...

Dobry wieczór

Nie, nie jesteś jedynym, który doświadcza problemów z zawieszaniem się oprogramowania SolidWorks. Istnieje kilka rozwiązań, które możesz wypróbować, aby rozwiązać problem.

Oprócz aktualizacji sterowników graficznych możesz spróbować zresetować SolidWorks, uruchomić go w trybie awaryjnym, a nawet ponownie zainstalować. Aby pójść o krok dalej, włącz opcję OpenGL, aby sprawdzić, czy może zapobiec awariom.

Powodzenia w próbach rozwiązania tego problemu

1 polubienie

w którym roku wydano Solidworks

To samo tutaj,
Jestem pod 2019SP05, a nowością w tej chwili są kolory jednej części, które odbijają się echem na drugiej, w zależności od orientacji montażu... Zaktualizowałem sterowniki quadro, nic się nie zmienia.
I mam prawo 2 dni temu do awarii oprogramowania z czystym i prostym zamknięciem, nawet nie mając okna raportu o incydencie, niestety dobrze znanego użytkownikom ^^ (czyż to nie @OBI_WAN:stuck_out_tongue:) zalety... To po to, by mieć o jedno okno mniej do zamknięcia :rofl: :rofl:

Aby wrócić do problemu, opróżnij również foldery tymczasowe. (mówiliśmy o tym wystarczająco dużo w innych postach :wink: )

Może w końcu przeniosę się do 2023 roku (wydaje mi się, że rok 2022 nie przekonał)

Z drugiej strony podoba mi się nowa funkcja 2024... symetryczne powtórzenie, szczęście by to było^^, a gdyby dodatkowo mogli pozwolić na pozostawienie tego qte 1 w funkcji byłoby świetnie) Nie na temat OFF^^

Potwierdzam @FUZ3D znam to okno bardzo dobrze lol.
W środę przeszliśmy na SW2023 i dzisiejsza abrakadabra zgadnij, co się ze mną stało.

Spójrz w dół... Jest napisany bardzo małymi literami... Dodano dla Obi_wan... Tak, jeśli ci przysięgam. :rofl:

jeśli widziałeś, czy umieściłem je w komentarzach :rofl: :rofl: :rofl:

Przełączyłem się na 2023 sp5 i na razie nie ma awarii, ciąg dalszy nastąpi...
Nie na temat: nowością, która podoba mi się w 2024 roku, jest możliwość nagrywania piosenek w poprzednich wersjach 2022-2023 nadszedł czas...

1 polubienie

Witam
Może to być przydatne, ale czekam na opinie, aby zobaczyć, jak zachowuje się w przypadku funkcji, które nie istniały w poprzednich wersjach.
Miałem już przypadek zmian w funkcjach powierzchni, gdzie gdy SW zmienił sposób wybierania powierzchni, spowodowało to, że pominąłem elementy powierzchni w moich częściach. Jeśli ma się to skończyć błędnymi funkcjami, lepiej pozostać przy martwym korpusie górnej wersji, którą można otworzyć na SP5 dolnej wersji.

Rzeczywiście, jest to problem, który pojawia się na opakowaniu i przechodzi testy, mogą być poprawki