Solidworks przestaje działać

Dobry wieczór wszystkim, wyjaśnię mój problem. Mam solidworks w wersji studenckiej 2012-2013, po uruchomieniu solidworks nie mam problemu, mogę otworzyć złożenia, które już wykonałem, ale gdy tylko zrobię plik - nowy (do utworzenia części), oprogramowanie się zawiesza i wyświetla "brak odpowiedzi".

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, dziękuję.

W tym nowym roku musisz ponowić żądanie do Solidworks i powtórzyć całą procedurę instalacji, umieszczając wersję 2013-2014

1 polubienie

Witam

Być może powinieneś zostać ponownie zainstalowany lub, jak mówi alain.erp, zainstalować najnowszą wersję.

Zwykle po wygaśnięciu licencji często nie uruchamia się ze skrótu.

Witam

Oczywiście nie jest to problem z licencją

- Sprawdź w opcjach lokalizację plików szablonów

"Szablon domyślny" i "Lokalizacja pliku/szablon dokumentu" 

Jeśli to nic nie zmieni

- usunąć (lub zmienić nazwę) klucza rejestru "HKEY_CURRENT_USER\Software\Solidworks\SolidWorks 2013"

Jeśli to ostatecznie nic nie zmieni, zainstaluj ponownie oprogramowanie

9 polubień

Dziękuję za odpowiedzi, sprawdziłem domyślne lokalizacje, ale nic się nie zmienia, klucz rejestru został zmodyfikowany i usunięty, ale nadal ten sam błąd.. Zainstalowałem ponownie Solidworks, ale problem nadal występuje. Wiedząc, że wcześniej działało to bardzo dobrze, ale jestem na Windows 8 i niedawno została wykonana aktualizacja, problem może pochodzić stąd.

Dobry wieczór

FYI, wersje SOLIDWORKS współpracujące z emulatorem licencji, takim jak solidsquad, są blokowane przez Win 8.1 

Więc albo jest to piracka wersja, albo udaj się do dostawcy wspomnianego oprogramowania, aby poprawić i mieć ważny klucz

Działanie SolidWorks 2012 nie jest certyfikowane przy użyciu systemu Windows 8 ... Aktualizacja mogła nie pomóc.

Powinieneś spróbować ponownie zainstalować wymagania wstępne (frameworki, C++ itp.), aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem

2 polubienia

Witam

Widziane na forum:

Zainstalowany program .NET Framework 4.5
Zainstalowane aktualizacje ORAZ opcjonalne aktualizacje dla systemu Windows7

Działa teraz. 

Więc do każdego, kto ma ten sam problem: Mam wrażenie, że to był framework....

Tutaj: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1759946/solidworks-2013-file-crashes.html

Czy to działa?

Byłem już w net framework 4.5 więc nic to nie zmieniło. Ale jestem na systemie Windows 8.1, czy ktoś wie, jak wrócić do systemu Windows 8?

Aby wrócić do systemu Windows 8, powinieneś już mieć folder "stary system Windows" w katalogu głównym dysku. Ale to wszystko, co zrozumiałem

Zobacz link, aby dowiedzieć się, która wersja EDUC i która wersja systemu Windows:

http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

Witam

Jeśli jest to wersja educ 2013/2014, zwykle jest to SolidWorks 2013 (który jest kompatybilny z Windows 8, ale nie z 8.1, co nie oznacza, że nie działa... Możesz wypróbować tryb zgodności, aby uruchomić go w najgorszym przypadku... patrz zdjęcie).

Powinieneś sprawdzić, czy ten ostatni jest w SP5 (menu? to o... lub aby wywołać właściwości pliku wykonywalnego na karcie szczegółów, ten musi być w wersji 21.5.x.xxxx). Jeśli tak nie jest, możemy spróbować aktualizacji (osobiście nie sądzę, aby to rozwiązało problem)

Z drugiej strony z wersją 2012/2013 (czyli SolidWorks 2012)... Mam duże wątpliwości... Ale jeśli to działało wcześniej... czy możemy najpierw wypróbować tryb zgodności w systemie Windows 7? 

Wolałbym zacząć od frameworka. Fakt, że jesteś już w Frameworks 4.5, nie oznacza, że framework działa poprawnie. Aktualizacje systemu operacyjnego mogą bardzo dobrze "zepsuć" rejestrację niektórych bibliotek DLL. Zwłaszcza, gdy przechodzisz z dodatku Service Pack (Windows 8 do Windows 8.1). 

Przede wszystkim musiałbyś odinstalować framework 4.5 i zainstalować tylko framework 4.0 (warunek wstępny SolidWorks 2013).

Jeśli to nadal nie działa, powinieneś spróbować wykonać "czystą" dezinstalację solidworks... Rozumiem przez to:

- Usuwanie kluczy rejestru:

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks

HKEY_LOCAL_MACHINE\OPROGRAMOWANIE\SolidWorks

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\SolidWorks

-Usuń pliki/folder z pierwszej instalacji lub zmień ich nazwę: C:\Program Files\SolidWorks Corp

C:\ProgramData\SolidWorks

C:\Dane SolidWorks

C:\Użytkownicy\fantunes\AppData\Roaming\SolidWorks

Usuwanie wymagań wstępnych i ponowna instalacja przed instalacją SolidWorks (Frameworks, VSTA, VBA, Visual C++)

Zachowaj ostrożność w przypadku "czystej" dezinstalacji, instalacja poprosi o numer seryjny i aktywację, w przypadku licencji educ może być konieczne ponowne poproszenie o numer seryjny... Nie jestem pewien, czy możemy przenieść i ponownie aktywować licencję edukacyjną...

Powodzenia

compat.jpg
1 polubienie

Witam

Oto link, który powinien wyjaśnić przejście z Windows 8.1 na Windows 8

http://www.tomsguide.fr/faq/id-2917957/desinstaller-windows-revenir-windows-windows.html