Połącz notatkę odniesienia Solidworks z polem programu Excel

Witam

czy ktoś może mi pomóc połączyć notatkę referencyjną z polem arkusza kalkulacyjnego programu Excel. Chcę, aby 1 (poniżej) znajdowała się w polu odwołania. Tabela została zaimportowana z programu Excel i nie jest tabelą ogólną.

Witaj Simon_Köppel,
Oto obrazek jak to zrobić (SW2022SP4):

1. W układzie wstawiasz tekst
  2. Następnie kliknij link do żądanego szablonu tekstowego.
    =>Witamy w Pomocy internetowej SOLIDWORKS
    Proszę bardzo, powodzenia.
    @+.
    AR.

Witam

Oprócz @A_R
Po połączeniu tekstu z właściwością można wyświetlić kod w celu weryfikacji

Kliknij tekst prawym przyciskiem myszy / edytuj tekst w oknie

@+

1 polubienie

Dla mnie możesz bez problemu połączyć notatkę z nieruchomością. (por. @A_R i @FRED78 )
Nie można jednak połączyć notatki z wartością w tabeli programu Excel zaimportowanej do rysunku.
Próbowałem, jeśli tabela Excela została wstawiona do rodziny monet, być może możliwe byłoby odzyskanie wartości. Ale na pewno nie za pośrednictwem importu.

1 polubienie

Jeśli możemy @sbadenis, "edytuj = chyba że jest to wartość zintegrowana z obliczeniem" (równanie).
Wartość, którą kierujesz, może zostać zaimportowana (wymiar X do rysowania)
Edytujesz swój tekst i klikasz swój wymiar, wartość jest automatycznie umieszczana w tekście, możesz to również zrobić za pomocą dymka.

Pęcherzyk

Nie mówimy o tym samym, @FRED78 i @A_R , albo źle zrozumiałem, albo to ty! :rofl:
Jeśli dobrze zrozumiałem @Simon_Köppel ma rysunek, na tym rysunku zaimportował tabelę Excela. I chce pobrać wartość z zaimportowanej tabeli programu Excel w notatce.
Dla mnie możliwe jest pobranie wymiarów właściwości i powiązanie ich z oceną (bez problemu jest to proste)
Z drugiej strony pobranie jednej z wartości z zaimportowanej tabeli Excela i powiązanie jej z notatką nie jest możliwe.
Próbowałem w MEP skopiować i wkleić fragment tabeli Excela i próbowałem odzyskać wartość = niemożliwe (SW2023)

1 polubienie

Witaj sbadenis,
Tak, rzeczywiście wszystko jest możliwe, aby połączyć się z tekstem dodanym do MEP.
Dziękuję za to przypomnienie, bo nie chciałam wszystkiego zdradzać, bo po tym nie muszę już nic dodawać... OL.
@+.
AR.

@sbadenis
Nie wiem, czy odpowiadam obok pytania o @Simon_Köppel :crazy_face:

" Nie można jednak połączyć notatki z wartością w tabeli programu Excel zaimportowaną do rysunku". 

A przez równanie?

Nie udało się. Podczas importowania tabeli programu Excel wygląda ona jak okno z programem Excel, więc nie można wybrać wartości bez edytowania okna.
Wypróbuj go na rysunku, zajmie to 2 sekundy.
Utwórz tabelę programu Excel, skopiuj i wklej ją do instalacji instalacji, a następnie spróbuj połączyć notatkę z wartością w zaimportowanej tabeli programu Excel.
Dla mnie Solidworks na to nie pozwala. (O ile nie zaznaczono inaczej :stuck_out_tongue_winking_eye:)
SLDWORKS_VFZrtSAjOq

1 polubienie