Solidworks - Biblioteka profili. SLDLFP (Protokół SLDLFP)

Cze wszystkim

Szukam istniejącej biblioteki profili spawanych mechanicznie w formacie solidworks (pliki Lib Feat Part). SLDLFP").

Obecnie mam jeden, ale w formacie dwg. W samouczkach oferowanych przez Lynkoa dowiedziałem się, jak tworzyć je z jego plików. Więc nie martw się o to.

Czy ktoś by zrobił taki pod SW (IPN, UPN, UPAF belki... Rura kwadratowa, okrągła prosta...) ?

Czy byłoby możliwe podzielenie się nim ze społecznością?

Z góry bardzo dziękuję:D

Zobacz ten link między innymi

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/profils-contructions-soudee-configurables-tubes

Kliknij pasek samouczka na stronie 2

znajdziesz serię samouczków profilowych wykonanych przez członka Lynkoa @ flegendre

że wszyscy tutaj dziękują

@+-)) i dobry poradnik

4 polubienia

Masz tu również szereg profili mechanicznych

http://forum.solidagora.com/profil-mecano-soude-hea-heb-ipe-ipn-tube-carre-rond-uap-upe-upn-t86.html

Myślę, że powinnaś odnaleźć swoje szczęście

Miłego pobierania

@+-))

4 polubienia

Dziękuję @gt22. Jesteś po prostu niesamowity!

1 polubienie

Cieszę się, że Ci to pasuje :-))

@+-))

Pogrupowałem cały panel rur, belek itp. w NF

po razie potrzeby mam też profile aluminiowe firmy Norcan (godziny spędzone na odtwarzaniu DWG)

w przeciwnym razie w Biblio 3D możesz pobrać, jeśli masz konto uprzywilejowane

nf_a45.rar
7 polubień

Dla tych, którzy pobierają spawane profile konstrukcyjne z samouczka, mile widziany byłby mały komentarz i uwaga. Dziękuję.

1 polubienie

Wyświetliłem stronę, ale nie pobrano

1 polubienie

Dziękuję wam bardzo chłopaki! 

@SEPM. Gérald : Twoja lista jest imponująca, musiałeś spędzić dużo czasu na kompilowaniu tego wszystkiego! Odwagi, że nie dostałem ^^ W każdym razie wielkie dzięki! Uzupełnię moją listę również Twoją. 

@flegendre: Twój samouczek jest bardzo dobry => oceniony i skomentowany!

@charly

Czas spędzony na kompilacji to czas zaoszczędzony na rysowanie.

I tak jak to robię z francuskim, amerykańskim, aluminiowym podwoziem, byłem zmęczony spędzaniem 2 dni na kojarzeniu kawałków rurki z rodziną części. Więc wyobraź sobie, że robisz małe podwozie, duże podwozie, aluminiowe podwozie.... itd

Teraz podwozie to szkic 3D i 15 minut (w tym kawa), aby mieć odpowiedni rozmiar i odpowiednie pozycje.

W ten sam sposób uzyskujesz swoje prędkości.

Z drugiej strony, duże problemy z solidworks, jeśli robisz kilka podwozi w złożeniu, nie wiesz, jak wydobyć całkowity przepływ (por. kolega, który robi balkony)

3 polubienia

@Gerald

Niezła robota, jak mówisz trzeba umieć tracić czas na początku, aby później zyskać "nieskończenie więcej".

1 polubienie