Witam, kiedy otwieram Solidworks, pojawia się strona główna, ale nie strona główna (z napisanym dużym "Solidworks 2021") pojawiła się z dnia na dzień, jeśli będziesz miał rozwiązanie, dziękuję.
page_acceuil_solidworks.png
Witam, kiedy otwieram Solidworks, pojawia się strona główna, ale nie strona główna (z napisanym dużym "Solidworks 2021") pojawiła się z dnia na dzień, jeśli będziesz miał rozwiązanie, dziękuję.
Witam
Intuicja bardziej niż pewność!
Za każdym razem, gdy uruchamiany jest program SolidWorks, łączy się on z serwerem licencji w celu sprawdzenia, czy jest to zakupiona wersja.
Oznacza to, że jeśli jesteś w trybie offline, może wyświetlić ten komunikat z prośbą o połączenie się z siecią internetową (lub intranetem, jeśli jesteś na serwerze).
LUB to, czego nawet nie śmiem sobie wyobrazić, to to, że masz piracką wersję, która również byłaby źle zainstalowana.
Co myślisz???
Pozdrowienia
Mam legalną wersję solidworks, wersję studencką, która trwa 1 rok. Nie sądzę, żeby problem wziął się stąd.
Witam
Podejrzewałem, że jest to wersja studencka.
Aby widzieć wyraźniej
- Czy ta wersja była kiedykolwiek używana i działała poprawnie na tym komputerze?
- Czy ta wersja została już zainstalowana na innym komputerze?
- Czy ta wersja jest używana jednocześnie, czy zainstalowana na innym komputerze?
- Czy masz połączenie z Internetem podczas uruchamiania Solidworks? (Nie zareagowałeś w tej kwestii na moją pierwszą wiadomość).
- Czy ta wersja została Ci przypisana intuitu personae. Innymi słowy, czy nie jest to wersja studencka, którą zdałbyś znajomemu studentowi.
Po udzieleniu odpowiedzi na wszystkie te pytania i przestrzeganiu wszystkich podstawowych zasad: należy zwrócić się do swojej instytucji lub osób, które udostępniły Państwu oprogramowanie.
Pozdrowienia
Witam, czy przełączyłeś się z dwóch ekranów na jeden ekran? W oknie może pojawić się ekran zjawy (rozłączony)
Z drugiej strony widzimy przycisk połączenia u góry, którego nigdy nie widziałem, czy próbowałeś się połączyć?
Pozdrowienia
Witam, tak, bardzo niedawno połączyłem się z podwójnym ekranem, a następnie przycisk połączenia wydaje mi się, że służy tylko do połączenia z twoim kontem Solidworks?
Dobry wieczór @george.davis7800
Byłoby bardzo miło znać odpowiedzi na wszystkie nasze pytania. Ma to pomóc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrowienia
Tak, rozwiązałem problem. Właśnie zmieniłem rozdzielczość ekranu.
Najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze ;-) Uff!