Solidworks utknął na stronie głównej

Witam, kiedy otwieram Solidworks, pojawia się strona główna, ale nie strona główna (z napisanym dużym "Solidworks 2021") pojawiła się z dnia na dzień, jeśli będziesz miał rozwiązanie, dziękuję.

page_acceuil_solidworks.png

Witam

Intuicja bardziej niż pewność!

Za każdym razem, gdy uruchamiany jest program SolidWorks, łączy się on z serwerem licencji w celu sprawdzenia, czy jest to zakupiona wersja.

Oznacza to, że jeśli jesteś w trybie offline, może wyświetlić ten komunikat z prośbą o połączenie się z siecią internetową (lub intranetem, jeśli jesteś na serwerze).

LUB  to, czego nawet nie śmiem sobie wyobrazić, to to, że masz piracką wersję, która również byłaby źle zainstalowana.

Co myślisz???

Pozdrowienia

2 polubienia

Mam legalną wersję solidworks, wersję studencką, która trwa 1 rok. Nie sądzę, żeby problem wziął się stąd. 

Witam

Podejrzewałem, że jest to wersja studencka.

Aby widzieć wyraźniej

- Czy ta wersja była kiedykolwiek używana i działała poprawnie na tym komputerze?
- Czy ta wersja została  już zainstalowana  na innym komputerze?
- Czy ta wersja jest używana jednocześnie, czy zainstalowana  na innym komputerze?
- Czy masz połączenie z Internetem podczas uruchamiania Solidworks? (Nie zareagowałeś w tej kwestii na moją pierwszą wiadomość).
- Czy ta wersja została Ci przypisana intuitu personae. Innymi słowy, czy nie jest to wersja studencka, którą zdałbyś znajomemu studentowi.

Po udzieleniu odpowiedzi na wszystkie te pytania i  przestrzeganiu wszystkich podstawowych zasad: należy zwrócić się do swojej instytucji lub osób, które udostępniły Państwu oprogramowanie.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam, czy przełączyłeś się z dwóch ekranów na jeden ekran? W oknie może pojawić się ekran zjawy (rozłączony)

Z drugiej strony widzimy przycisk połączenia u góry, którego nigdy nie widziałem, czy próbowałeś się połączyć?

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam, tak, bardzo niedawno połączyłem się z podwójnym ekranem, a następnie przycisk połączenia wydaje mi się, że służy tylko do połączenia z twoim kontem Solidworks?

Dobry wieczór @george.davis7800

Byłoby bardzo miło znać odpowiedzi na wszystkie nasze pytania. Ma to pomóc w rozwiązaniu tego problemu.

Pozdrowienia

2 polubienia

Tak, rozwiązałem problem. Właśnie zmieniłem rozdzielczość ekranu.

1 polubienie

Najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze ;-)     Uff!

4 polubienia