Dodanie obwiedni/podstawa obwiedni SolidWorks

Witam, pracuję nad projektem na temat soliworks na mój maturę i wybrałem model skały na mój trening.

Mam więc szkic widziany od dołu, ten po prawej i ten z przodu, ale nie da się wykonać funkcji dodania granicznego.

I nie ^ chcę stawiać najmniejszego szkicu na skali pozostałych.

Czy wiesz, jak to zrobić?

skała.sldprt

Witam

1. rzecz, co za zabawny pomysł, aby chcieć modelować skałę pod SW, nie jest do tego stworzony!! Jeśli jesteś nowy w SW, rozpoczęcie od kadłuba łodzi, nawet częściowego, byłoby prostsze.

W przypadku twojego problemu twoje szkice musiałyby się już stykać, wcale tak nie jest.

A z połową szkiców byłoby bardziej odpowiednie.

Powodzenia.

3 polubienia

Witam @ GlaAd

Powinieneś zacząć od części mechanicznych, ponieważ jeśli uda Ci się je zrobić na maturze, a zwłaszcza do końca studiów, zawsze Ci się przydadzą (chyba że jesteś profesjonalistą w filozofii).

Zabawna rzecz, którą można zrobić, na przykład, ubrudzić sobie ręce

Albo ten

base.png
2 polubienia

Tak, ale z SW można zrobić prawie wszystko, a ponieważ jestem w projekcie modalizacji latarni morskiej, chciałbym zrobić na niej skałę. A jak to zrobić z "połówkami szkiców"?Résultat de recherche d'images pour "phare tourlitis"

A więc 2 rozwiązania:

Lub zrób podstawową bazę pod oprogramowaniem.

Lub baw się dobrze, robiąc to na przykład na blenderze (za darmo), który będzie bardziej odpowiedni dla fantazyjnych kształtów. Albo nawet znaleźć gotowe, ale mniej chwały, ale niekoniecznie złą rzecz, ponieważ to, co w projekcie mechanicznym lub innym musisz używać komercyjnych części, zamiast uczyć się i tworzyć je po swojemu, to oszczędność czasu i pieniędzy.

1 polubienie

Co to jest Scole Basic? Przedłużenie? 

Prosty występ z krzywą prowadzącą to za mało? poprzez utworzenie dwóch szkiców splajnu zamykającego i splajnu prowadzącego 

(spójrz na Pj )

Zrobiłem symetrię, ale to samo można zrobić po drugiej stronie.

rocher_test.sldprt
1 polubienie

Uh... Nie... Na przykład sześcian lub cylinder o fakturze skalnej, podstawa ^^.

Ale teraz obawiam się, że próbujesz jeździć na rowerze wyścigowym, zanim nauczysz się pasować do roweru, to oczywiście obrazkowe, ale takie jest uczucie, które mi to daje.

Proste na początek, nie torturuj swojego umysłu, próbując zbudować skałę ze wszystkimi deformacjami czasu, wiatru i oceanów.

Najważniejszą rzeczą w Twoim projekcie jest latarnia morska, a nie skalna ;)

Jak to często mówią, nie da się jechać szybciej niż muzyka^^

3 polubienia

Witam

Modeluj swoją skałę za pomocą trójkątnych faset, tak aby zlokalizowała miejsce, w którym znajduje się twoja latarnia morska, czyli prawdziwy obiekt.

A potem modne są fasetowane kształty, będzie to wyglądać trochę dziwacznie.

Pozdrowienia

PS: kilku moich bardzo kompetentnych i doświadczonych kolegów daje odpowiednie sugestie, ale jeśli nie chcesz postępować zgodnie z naszymi zaleceniami : to nie sądzę, aby było sens kontynuowania dyskusji, która idzie w parze z tym, co wyobrażasz sobie, że możesz zrobić.

Groucho Marx (nie mylić z Carlem): Kilka razy próbowałem grać na pianinie, ale myślę, że gra na tym instrumencie jest niemożliwa.

3 polubienia

Witam 

Jeśli chcesz modelować ten typ skały na SW

To szalona praca, aby to stało się rzeczywistością

I nie zrobisz tego za pomocą 3 szkiców

poprzez wygładzanie z wielowarstwowym modelem kartonowym

i pomnóż krzywe prowadzące, które muszą być dobrze związane, za pomocą wieloprofili 

i niezależny szkic za pomocą krzywych

Najlepiej na powierzchni

Powodem powierzchni jest to, że idziemy nieco dalej niż w objętości na odkształceniach 

Po utworzeniu występów za pomocą innego modelowania , wstaw bezpośrednio lub za pomocą zespołu 

Jeśli dasz nam model jak najbardziej realistyczny, popracuj nad swoim reflektorem, będzie to wisienka na torcie 

Powodzenia, masz go przez długi czas 

PS: nie zapomnij nagrywać na bieżąco 

i mam nadzieję, że masz dobry komputer

@+:-)

3 polubienia

To jest to, co nazywam prostą wersją dla skały, latarni morskiej też, ale nie mam wątpliwości, że zrobisz to znacznie lepiej.

I to w 20 minut max, więc możemy też znacznie lepiej.

6 polubień