Gdy importuję złożenie Solidworks do Composera, nie pojawia się ono w rzutni. Profile importu są określone.
Czy wiesz, jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję
Gdy importuję złożenie Solidworks do Composera, nie pojawia się ono w rzutni. Profile importu są określone.
Czy wiesz, jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję
Witam
Czy możesz wysłać zdjęcie?
Może złożenie jest lżejsze w Solidworks?
Cdlt powiedział:
Musisz być w trybie resolved, aby zobaczyć wolumeny udziałów SW
Witaj Yannick,
Dziękuję za odpowiedź. Test zrobiłem z lżejszym montażem i ten sam rozwiązany montaż.
Wynik jest identyczny, nie mogę zaznaczyć pól w compose, aby pojawił się zespół. (patrz zdjęcie)
Jeśli masz inne leady, jestem zainteresowany :)
Pozdrowienia
Witaj Arturze,
Spotkałem się z tym samym problemem na dużych złożeniach, znalazłem rozwiązanie i u mnie działa. W oprogramowaniu należy odznaczyć użycie trybu złożonego montażu w "Opcje systemu - Złożenia".
Ponieważ import do SW Composer odbywa się poprawnie, nie ma już błędów wyświetlania.
Mam nadzieję, że to zadziała również dla Ciebie.
Pozdrowienia
Witaj Vincent,
Dziękuję za ten trop.
Więc otworzyłem swój montaż (rozwiązany). Odznaczyłem pole "złożony tryb złożenia", ponownie uruchomiłem Composera, określając profil importu "SolidWorks (domyślnie)" i otworzyłem mój zespół za pomocą Composera, określając również importowany profil "SolidWorks (domyślnie)".
Wynik: Nadal ten sam, mój zestaw nie wyświetla się (patrz zdjęcie), mam tylko nomenklaturę z ekwiwalentem "Dummy" w drzewie kompozytora.
Próbowałem też zaimportować inną partię do skomponowania. Ten pojawia się i zauważam, że ikona w drzewie różni się od elementów, które nie są wyświetlane (patrz zdjęcie). Może to podsunie Ci pomysł, jak mi pomóc...
Dziękuję za odpowiedź, nawet jeśli na razie utknąłem :)
Pozdrowienia
A jeśli głupio zaznaczysz pola przed każdym elementem
Przetestuj, aby zobaczyć
@+
Witaj gt22,
Dzięki za ten trop, próbowałem, nic się nie dzieje...
Pozdrowienia
Dziękuję gt22 za ten samouczek.
Jednak to nie rozwiązuje problemu z wyświetlaniem, który mam.
Rzeczywiście mogę wyświetlić właściwości po wstawieniu innej części, ale mój zespół i części, które go oryginalnie tworzą, nie są widoczne i nie mogę ich aktywować...
Dziękuję i tak za pomysły, aby wyciągnąć mnie z tego bałaganu^^
Pozdrowienia
Na której wersji oprogramowania i kompozytora jesteś?
Usuń zaznaczenie w opcjach/zestawach:
Bardzo ważne, aby zapisać zespół oprogramowania w stanie rozwiązanym. Jeśli EPDM dobrze wyodrębnij i zarchiwizuj.
Yannicka
Korzystam z wersji oprogramowania z 2017 roku i komponuję.
Pola, o których mi powiedziałeś, są dobrze odznaczone (patrz zdjęcie).
Wyniki są zawsze takie same...
Stawiam pytanie o tryb światła i rozdzielczości. Kiedy otwieram zestaw w rozdzielczości, zapisuję go, zamykam wszystko i ponownie otwieram, jest on automatycznie w trybie jasnym (chyba że zmieniam ustawienie za każdym razem, gdy go otwieram).
Dziękuję
Witam
Aby wyłączyć wczytywanie komponentów w stanie uproszczonym, należy:
Julia
Witaj Yannick,
Mam nadzieję, że mieliście dobry weekend.
Zmieniłem ustawienie w "wydajność". Więc przeładowałem mój zestaw w kompozytorze i to prawie działa...
Mam wszystkie moje prace, z wyjątkiem jednej kompletnej i jednej, która jest częściowo wystawiona... Te 2 części są podstawą importowanych części, może to mieć wpływ na wyświetlanie w kompozytorze.
Mam nadzieję, że ten postęp nie jest tymczasowy...
Dziękuję za pomoc
Pozdrowienia
Witaj Arturze,
Części powierzchni nie są wizualizowane w programie Composer.
Problem może wynikać stamtąd.
Czy możesz umieścić zrzut ekranu swojego Solidworks asm i skomponować?
Cdlt powiedział:
Witaj Yannick,
Rzeczywiście, zaimportowane części, które znajdują się na powierzchni, nie pojawiają się w aplikacji Composer.
W porządku, udało mi się zaimportować cały zestaw.
Jeszcze raz dziękuję za cenną pomoc.
Pozdrowienia
Proszę.
Miłego dnia