SolidWorks Composer: Lista ikon aktora

W SolidWorks Composer (3DVia) aktorzy (zwłaszcza aktorzy geometryczni) mają ikony po lewej stronie swojego imienia. Czy istnieje lista wszystkich ikon i ich znaczenie?

icone_solidworks_composer.jpg

Witam

Świetne pytanie...

Po kilku poszukiwaniach (jestem ciekawa!), wygląda na to, że nie...

Jednak, aby znaleźć najmniejsze informacje na temat Composera, musisz walczyć, ponieważ po raz pierwszy stwierdzam, że sieć nie jest zbyt pełna informacji o tym oprogramowaniu.

Szukając oprogramowania komunikacyjnego obracającego się wokół SW, mam wiele pytań dotyczących Composera i niestety często brakuje odpowiedzi...

Powodzenia w poszukiwaniach!

Witam

Nie znam żadnego dokumentu, który wymieniałby aktorów i ich znaczenie dla SolidWorksComposer.

Ale w większości są to światła (które dodajesz lub usuwasz według własnego uznania), a przede wszystkim odzyskiwanie drzewa tworzenia dokumentu SolidWorks, tj. złożeń, części, głównie...

Głównym problemem, jeśli nie jesteś na początku projektowania w SolidWorks, jest to, aby wiedzieć, jakie są części i tam to projektant nadaje nazwę "mówiąc" lub nie...

Ale może źle zrozumiałem twoje pytanie i w tym przypadku nie wahaj się rozwinąć swojego problemu trochę bardziej.

Pozdrawiam

Yves

To normalne, że do tej pory w sieci jest bardzo mało informacji... Kompozytor SolidWorks to najnowsza... To ni mniej, ni więcej tylko ewolucja 3DVia Composer (a przede wszystkim konsekwencja w nazwach produktów z gamy SolidWorks)

Mówiąc dokładniej, jeśli kieruję się załączonym obrazkiem, podzespoły "Tower-2", "FenderWasher375-12" i "Hammer" nie mają tej samej ikony. Po co?

Młot nie jest podzespołem... To pokój....

Innymi słowy, w SolidWorks można znaleźć:

- montaże, podzespoły

-Monety

- Funkcje (funkcje, które zostały utworzone w celu utworzenia części.

Próbuję szybko znaleźć dla Ciebie listę ikon i ich znaczenie

Z całą pewnością muszą to być, jak mówi Yves, komponenty użyte podczas projektowania.

Aby go zdobyć, musiałbyś spróbować utworzyć zespół zawierający inny zespół i prostą część, a następnie rzucić to wszystko w Composerze.

Dla trzeciej ikony może jakiś element zewnętrzny w stosunku do SW (w formacie?).

Więc zobaczmy

Znalazłem to, co powinno ci pomóc

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Component_Icons_in_the_FeatureManager_Design_Tree.htm?format=P

Czy możliwe jest wznowienie przechwytywania poprzez rozwinięcie wszystkich funkcji?

Witam

Możesz to znaleźć w pomocy w komponowaniu, patrz załączony obrazek.

@+

composer_icones.jpg
3 polubienia

@Yves, link wyjaśnia ikony SolidWorks, myślę, że to, o co się, to znaczenie ikon w SW Composer. Nie?

Pozdrowienia

2 polubienia

@jmsavoyat

Tak, ok, ale czy w "aktorach geometrycznych" widzisz różnicę? Otóż nie... są to te same ikony w SolidWorks i SolidWorks Composer...

Ale jeśli znajdziesz bardziej szczegółową listę, jestem zainteresowany zrobieniem dokumentu :-)

Dziękuję wszystkim za te odpowiedzi. Dziękuję Coyote za wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie. Rzeczywiście, mówiłem o ikonach SolidWorks Composer .

Pozdrowienia.

1 polubienie