Oś 1 jest przymocowana do podwozia i nie porusza się, części 2 i 2' obracają się wokół tej osi. Gdy jedna (lub obie) części 2 i 2' unosi się, tłok złożony z części 3 i 4 ulega ściśnięciu.
Problem polega na tym, że gdy chcę utworzyć łącze koncentryczne między pokojem 3 a 4 (zaznaczone na niebiesko poniżej) tak, aby 2 elementy się przesuwały, otrzymuję piękny błąd, który blokuje cały system. Określam, że 2 części są dobrze wyrównane na początku.
To, co możesz zrobić, to zweryfikować swoje ograniczenie, wymuszając je, a następnie postawić diagnozę. Oprogramowanie zaoferuje Ci kilka rozwiązań, aby rozwiązać Twój problem.
Prawdę mówiąc, kiedy zobaczyłem elastyczne montaże, nie próbowałem zrozumieć, ponieważ, jak powiedziałem, nie lubię tego lub od czasu do czasu. Tak więc dla mnie łatwiej jest wyjąć części i umieścić ograniczenia z powrotem w bardziej "tradycyjnym " montażu.
Dobra robota GT22. Rzeczywiście, wygląda na to, że koła nie są wyrównane, w wyniku czego części 2 i 2' też nie są. Oznacza to, że tłok prawdopodobnie nie będzie współosiowy z korpusem cylindra.
Gdyby MadMax06 wymusił przymus, diagnoza by mu powiedziała, że to o jeden zbieg okoliczności za dużo ;)
Rzeczywiście, koła nie są wyrównane, z drugiej strony 2 części tłoka/cylindra (jak chcesz) są wyrównane. W modelu, który robię, koła muszą być przesunięte... Gdybym od początku chciał zrobić równoległe koła, to bym to zrobił^^
edit: Już zmierzyłem i nie ma przesunięcia i tak jak pabove, obie osie się pokrywają. Montaż zaczynam od początku, bez użycia podzespołu zobaczymy co się stanie