Mam mały problem, mam plik, który wywala SW po jego zamknięciu.
Próbowałem w innym poście, ale mam ten sam problem. Próbowałem usunąć funkcje, aby znaleźć tę, która powoduje awarię, ale nie ma sposobu, aby ją znaleźć.
plik jest w PJ.
Czy kiedykolwiek miałeś podobny problem? co powinienem zrobić, aby uniknąć awarii oprogramowania? jest SW2014
W przeciwnym razie przetestuj mój samouczek, aby zresetować ustawienia SolidWorks (możemy wrócić później), aby dowiedzieć się, czy pochodzi to z konfiguracji stacji roboczej:
Czy jest to zaimportowany plik, czy część w 100% SolidWorks? A może zmieszany z importowaną bazą karoserii?
Nie mam SW14, ale w eDrawing można zobaczyć pewne wady, zwłaszcza na górze pudełka: linia wędruje bez objętości (patrz zdjęcie).
Spróbuj zapisać ten element w STEP i otworzyć go ponownie za pomocą SW. Jeśli problem będzie się powtarzał, może to być spowodowane geometrią, z którą oprogramowanie nie poradziło sobie prawidłowo.
Ponieważ problem powtarza się w jednym pliku i w kilku instalacjach (SW14 w Twojej witrynie, SW15 w @jmsavoyat), albo plik jest uszkodzony, albo to Twoja geometria powoduje problemy.
Więc jeśli plik jest uszkodzony: możesz to zrobić ponownie!
Jeśli chcesz sprawdzić swoją geometrię, wykonaj krok swojej części zgodnie z wczorajszą propozycją.