Witam
W ramach korzystania z oprogramowania Solidworks 2015 SP05 (x64) rysuję standardowe lub niestandardowe części oraz standardowe lub niestandardowe złożenia.
Ostatnie życzenie:
- Możliwość przeciągnięcia elementu STD lub zespołu części STD i innych niż STD
- Utwórz nowy zespół o innej nazwie niż zespół w bibliotece projektu.
- Ten nowy zespół będzie zawierał części STD i części inne niż STD, w zależności od oryginalnego zespołu. Ten nowy zespół zaktualizuje się automatycznie, jeśli zaktualizowane zostaną tak zwane części STD.
Pytania :
- Jeśli posiadam bibliotekę części STD w określonej lokalizacji (= biblioteka projektów),
Czy mogę utworzyć zespół części STD i innych niż STD ?
- Jeśli zdecyduję się utworzyć zespół STD składający się z części STD z mojej biblioteki projektów i innych części innych niż STD specyficznych dla zespołu (które mogą być edytowalne w zależności od projektu),
Czy mogę utworzyć nowy zespół połączony tylko częściami STD, przeciągając mój zespół części STD i innych niż STD ?
Jeśli nie mogę tego zrobić, czy powinienem użyć Solidworks Explorer ? Jeśli tak, to czy ten zespół zachowa powiązanie z tzw. montażem STD ?
Czy biblioteka projektowa jest możliwa bez PDM i bez równań między częściami , aby uniknąć utraty równania ?
Oto wyobrażenie o krokach w przyszłym procesie z biblioteką projektów:
bibliothequeconception2.jpg