Zobacz ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/design-checker-et-draw-compare (w języku angielskim)
- Porównanie remisów jest przeznaczone dla zakładów planowych
- Kontroler projektu dla części
@+ ;-((
Zobacz ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/design-checker-et-draw-compare (w języku angielskim)
@+ ;-((
Nie, nie porównuję dwóch zupełnie różnych elementów, są dokładnie takie same!
Jeden z narzędzia do części symetrycznych, a drugi, w którym modyfikowałem wymiary po kolei każdej funkcji (jak wskazałem w pytaniu)!
Użyję więc tego, który zmodyfikowałem ręcznie (ponieważ jest o wiele bardziej praktyczny do rysowania).
Ale ponieważ mam 2 wersje symetrycznego utworu, chciałem zrozumieć tomy!
Tak, użyłem geometrii, przepraszam, że o niej zapomniałem
Myślę, że Narzędzia/Porównanie/Geometria nie są odpowiednie w takiej postaci, w jakiej są.
Jest to dobre rozwiązanie do porównywania objętości o tej samej orientacji (w szczególności początek w tym samym miejscu).
Jeśli chcesz go użyć, będziesz musiał wykonać manipulację:
_Pièce 1 (tom oryginalny)
_J uzyskać z niego Kawałek 2 za pomocą symetrii, którą modyfikuję (symetria oparta na płaszczyznach odniesienia , dla reszty będzie prościej).
_Une skończonym kawałku 2 tworzę z niego symetrię: Kawałek 2-SYM, używając tej samej płaszczyzny symetrii !
_Comparaison z Elementu 1 i Elementu 2-SYM!
Edit: Kawałek 2-SYM to część "śmieciowa", która nie jest przeznaczona do przechowywania.
W rzeczywistości właśnie zobaczyłem, że moje widoki są identyczne (prawa strona itp.), ale orientacja układu współrzędnych nie jest taka sama!
Czy można go zmodyfikować? A priori nie, musisz stworzyć dwa identyczne układy współrzędnych dla każdego pomieszczenia i to działa!
Dziękuję Wam wszystkim!
W jaki sposób utworzyłeś swoje dane kontaktowe?
ponieważ moje 2 pokoje są na tej samej płaszczyźnie w symetrii, ale jeśli pewnego dnia będę miał problem, jestem zainteresowany, aby wiedzieć
Nie rozumiem, w czym pochodzenie jest problemem
jeżeli numery referencyjne nie pochodzą z początków
Zobacz samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/design-checker-et-draw-compare
@+ ;-((
Myślę, że to jest bardziej problem z sędzią stron niż z początkiem.
@gt22
Przetestuj część i jej symetrię, na przykład za pomocą płaszczyzny czoła (zakładając, że część jest wykonana zgodnie z zasadami sztuki)
Widzimy różnice,
Teraz twoja symetria, robisz to na płaszczyźnie bocznej (np. 30°). I porównujesz te 2 tomy. Tam widać dużą różnicę! Ponieważ symetria nie jest już zorientowana w ten sam sposób względem osi!
Duplikat, jeśli jest ktoś, kto chce umieścić tę odpowiedź w "Zgłoś nadużycie"
@Benoit żałuję, że symetria części to symetria części
Mówię o symetrii części
Nie mówię o symetrii płaskiej
Symetria części, która ze względu na swój początek i oś symetrii oraz na zewnątrz części, część symetryczna w otworze przez początek układu współrzędnych z pewnością nie będzie miała tego samego miejsca na widoku, ale nadal będzie symetrycznie identyczna
@+ ;-((
Nie, ale to nie jest problem @gt22, czy przetestowałeś porównanie głośności tak czy nie? Spróbuj tego, co ci powiem, zrozumiesz od razu!
Narzędzie do sprawdzania projektu jest do tego stworzone Nie
@+ ;-((
@Benoit coś tam jest
Symetria części tworzy nową część. A potem porównujesz te 2 kawałki.
Nie ma więc potrzeby patrzenia pod kątem 30° ani niczego innego.
Symetria względem planu c polega na tym, że gdy jesteś w tym samym pomieszczeniu, tworzysz symetrię i konfigurujesz ją, albo pokój A, albo konfigurację A-symetryczną.
Od SW2012 ZAWSZE mieszałem swoją symetrię.
Pierwsze udane były w 2014 roku, ponieważ w części Insertion/symmetrical jest linia
Możesz nawet zerwać ogniwo (do zrobienia tylko wtedy, gdy utwór musi być mocno zmodyfikowany w stosunku do oryginału
A teraz działa sam
Działa to również bardzo dobrze w 2012 roku, wystarczy zrobić linię osi symetrii z pola części i przerwać połączenia
Prosty i elementarny
i ponownie wystawiam symetrię jest częścią symetryczną i jeśli porównasz te części oprócz odwrotnej są to KIF-KIF
no nie rozumiem, gdzie jest problem
Jest to obraz, który jest ripostowany
@+ ;-((
@Benoit jak to źle ująć?
Używam funkcji Symmetric od wersji z 2004 roku bez żadnych problemów.
Mówiłem o krzywej płaszczyźnie, ponieważ @Lucas wskazuje, że używa ona ściany jako symetrii, a nie płaszczyzny odniesienia.
Dla mnie narzędzie do "porównywania" nie jest ani rewolucyjne, ani inteligentne. Moglibyśmy zrobić mniej więcej to samo, wstawiając drugi element do porównania, do pierwszego. Lub nawet umieszczając je oba w zespole i umieszczając jeden w krzykliwym kolorze. A ponadto możesz je "wyrównać" w przestrzeni, w przeciwieństwie do tej funkcji.
Dobra robota, biała flaga, poddaję się...
@ Benoit Mówiłem o pełnej części przez część części, która jest symetryczna
Powiedziałem o osi symetrii na zewnątrz części
Brak funkcji, które mogą być symetryczne, ani części części nie mogą być symetryczne
Jesteśmy bardzo źle zrozumiani
@+ ;-((