Cze wszystkim
Rozpocząłem projekt, aby zrobić z siebie maszynę. Kto mówi, że maszyna mówi o części mechanicznej i części elektrycznej. Moje umiejętności elektryczne są ogólnie ograniczone. Chciałbym zintegrować blok rozdzielczy (4x7) z moim panelem elektrycznym (patrz załączony obrazek). Mój problem polega na tym, że tak naprawdę nie wiem, jak stworzyć referencje producenta. Na początku miałem utworzone 4 obwody po 7 zacisków dla każdego obwodu. Za każdym razem, gdy próbowałem włożyć więcej niż 2 terminale, nigdy nie udawało mi się uzyskać tego, co chciałbym mieć. Jaka byłaby najlepsza metoda stworzenia referencji? W jakim przypadku stworzenie obwodu z więcej niż 2 zaciskami jest konieczne/użyteczne? Na moim schemacie pierwotnie reprezentowałem blok rozdzielczy za pomocą czarnej skrzynki podłączonej do 2 wyłączników. W moim montażu 3D przewody poprowadzono "prawidłowo" (z wyjątkiem tego, że nie był to właściwy zacisk do rozpoczęcia przewodu) od bloku do pierwszego wyłącznika, a następnie powstał mostek od pierwszego do drugiego wyłącznika, podczas gdy wolałbym, aby drugi przewód opuścił blok.
Następnie spróbowałem zmienić swoją strategię i użyłem listwy zaciskowej zamiast czarnej skrzynki ze zmodyfikowanym odniesieniem producenta do 28 obwodów na jednym zacisku na obwód. Do listwy zaciskowej przypisałem odniesienie producenta, ale zaciski nie przyjmują odniesienia listwy zaciskowej i dlatego nie mogę przypisać przewodów we właściwym miejscu. Czy macie rozwiązanie mojego problemu?
Pozdrowienia
Mathis BASTIEN
lgy410028.jpg