Froussel: Jakie są właściwe opcje? ^^
Zmieniłem już wszystko, nie trzeba żadnego...
Witam
W moim przykładzie wygładzony przetwornik odmawia działania, jeśli próbuję użyć krawędzi (?) wygenerowanej przez funkcję uzwojenia jako trajektorii.
Z drugiej strony działa to poprzez użycie krzywej (złożonej) jako trajektorii, krzywej utworzonej na cechach tej krawędzi...
Jaki jest kształt sekcji odwodzącej?
Witam
Mogę patrzeć z tej strony, chociaż nigdy jeszcze nie używałem krzywej kompozytowej.
Przekrój jest owalny. 1,6 szerokości i którego najdalsza krawędź jest również 1,6 od środka, który znajduje się w miejscu styku z linią
Arrg! Maksymalny wysiłek...!!
To " zabawne " , że Solidworks odmawia skanowania, jeśli szkic trajektorii zaczyna się bezpośrednio na cylindrze (musiałem stworzyć sztuczne przesunięcie odlotu)
Część 4.SLDPRT (1,4 MB)
wydaje się, że odpowiada temu, czego potrzebuję, ale nie mogę pojąć historii sztucznej zmiany :s (piątek dla wszystkich XD )
Mój szkic 3D jest " konwersją " wyniku skanowania, to jest ten szkic, którego używam jako trajektorii w skanie, jeśli zostawię szkic tak, jak jest, przeciągnięcie nie zostanie wykonane, ale jeśli przedłużę moje dwie linie początkowe i końcowe na zewnątrz cylindra, przeciągnięcie jest akceptowane...
(Myślę, że Solidworks również rozumie, że pod koniec dnia jest piątek... Prawdopodobnie jest zmęczony.).
czy dobrze zrozumiałem→ szkic 3D ->wybrałem krętą działkę→ przekształcić elementy i przedłużyć 2 początki? Bo jeśli to prawda, to dla mnie działa
Rozszerzyłem punkty początkowe i stworzyłem płaszczyznę na jednym końcu, aby zamodelować szkic kształtu, który ma zostać zeskanowany.
Nie mogę tego zrobić aaaarrrrgggg cóż, zrobię to ponownie w poniedziałek z wypoczętą głową.
Przede wszystkim dziękuję wszystkim, którzy do tej pory już byli^^
Witam.
Przepraszam za moje nieco " łódkowe " pytanie... Ale jak gruby jest twój kawałek?
Witam
Maclane: Próbowałem twojej metody kilka razy, ale nie mogę zrozumieć, dlaczego, kiedy chcę zastosować, nie działa. Za każdym razem otrzymuję komunikat " operacja skanowania nie została zakończona".
Coin37coin: więc część ma grubość 6,5 mm, co pozwala na usunięcie materiału o grubości 1,6 mm, więc normalnie jestem szeroki
Zazwyczaj tak. Jest to więc efekt trompe l'oeil
W porządku, udało mi się \o/
W rzeczywistości wynikało to oczywiście z faktu, że w mojej funkcji nawijania użyłem splajnu...
Użyłem więc metody Maclane'a, ale zachowałem szkic 3D w trybie " linii ", a nie splajnu dla przewodnika usuwania materiału i było gotowe.
Zwracam więc uwagę, że w bardziej złożonych funkcjach trzeba unikać splajnów...
Bardzo dziękuję wszystkim, a szczególnie Maclane'owi, który pozwolił mi na kliknięcie
… pfff wszystko to za to!
Cieszę się, że udało Ci się znaleźć rozwiązanie.
Osobiście nie myślałem o splajnach z tego dobrego powodu, że ... Unikam ich jak ognia (i Covida w mniejszym stopniu). To tylko pokazuje, że w poniedziałek mamy jaśniejsze pomysły.
Tak jak mówisz, wszystko to za wielkie podziękowania w każdym razie
Witam
Właśnie zrobiłem test pod SW2019 i nie mam żadnego problemu, po prostu zwróć uwagę na orientację ograniczonego " owalu " w kierunku środka cylindra. co musiało nie mieć miejsca w przypadku ujęcia Maclane'a, gdzie widzimy wejście i wyjście w innej orientacji. Nie ma też potrzeby rozkręcania startu w czasie.
Umieszczę Ci tę wersję, jeśli chcesz porównać. Od 2019 roku każdy musi mieć możliwość otwarcia
DEMONTAŻ OBIEGU GRZEWCZEGO. SLDPRT (1.0 MB)
dziękuję bardzo, rzucę na to okiem