SolidWorks jest zajęty wykonywaniem polecenia

Witam

Pozwalam sobie stworzyć nowe stanowisko na temat solidworks.

Codziennie wykonuję rysunki, mniej lub bardziej duże i zbyt często spotykam się z tym problemem, solidworks pokazuje mi niekończące się "  SOLIDWORKS jest zajęty wykonywaniem zlecenia"  i za każdym razem tracę od 1 do 2 godzin pracy . Bo niekoniecznie nagrywam co 5 minut (wiedząc, że nagrywanie zajmuje mi też trochę ponad 1 minutę).

Dzieje się tak, gdy tworzę szczegół, nowy widok lub po prostu wycenę.

Co muszę zrobić, aby to się nie powtórzyło?

Moja konfiguracja: - Intel Xeon W3520   2,67 GHz

- 24 GB pamięci RAM  (tak, to dziwne)

-W CG mam Quadro K4000 

- A ja korzystam z systemu Windows 7

Mam nadzieję, że możesz mi pomóc.

Dziękuję

doc2.pdf
1 polubienie

A tak, przepraszam, zdarza się to najczęściej, gdy mam powtórzenia części w moim zespole, zaczyna zwalniać od 20 części.

Używam wersji 2019 solidworks.

Witam

To nie jest normalne, zwłaszcza dla posłów do Parlamentu Europejskiego.

Żebyśmy zrozumieli!

1. Czy robi to z Tobą od samego początku, czy też dzieje się to od razu, gdy tylko dokonasz kilku aktualizacji swoich posłów do PE
  2. Czy wykonujesz automatyczne kopie zapasowe, a przede wszystkim co jak długo.
  3.  Czy problem występuje na wszystkich poziomach, czy tylko na niektórych, czy zawsze taki sam.
  4. jaka jest wielkość Twojego ASM i liczba pokoi w ASM przed MEP. Jaki format arkusza (A0, A4 itp.).
  5. Czy masz kopię zapasową mapy bazowej .
  6. Jest to mapa bazowa używana w innym miejscu bez PB lub awarii.

Windows 7 dla SW 2019 istnieją ograniczenia. Chociaż nie bardzo widzę, co Windows miałby tam robić, zwłaszcza w czasie MEP.

Pozdrowienia

Witam

Dziękuję, że starasz się mi pomóc.

1. Dzieje się tak ze mną od samego początku, kiedy tworzę swój rysunek i dodaję widok mojego zespołu.

2. Nie, nie mam automatycznej kopii zapasowej, to również spowalnia oprogramowanie.

3. Dzieje się tak na wszystkich płaszczyznach, które tworzę, ale nadal można pracować. Dopiero od niedawna plan , który próbuję zrobić, spowolnienie jest naprawdę bardziej wzmocnione. Następnie Solidworks ulega awarii, wyświetlając mi okno "SolidWorks jest zajęty wykonywaniem polecenia" i jestem zmuszony do ponownego uruchomienia. Nie miałem żadnych problemów, kiedy tworzyłem i projektowałem swój zespół.

4. Około 500 sztuk, w tym powtórzenia, ale zrobiłem już zestawy z ponad 2000 sztuk bez większych zmartwień podczas tworzenia mojego rysunku. Używam standardowego arkusza ISO A0.

5. Używam dostosowanej przeze mnie mapy bazowej.

6. Tak, używam go bardzo często bez żadnych obaw.

Mam nadzieję, że dobrze odpowiedziałem na wszystkie Twoje pytania. (Przepraszam za błędy)

Pozdrowienia

Witam nie tylko SW 2019 Sp4, ale dla mnie niekoniecznie na czymś bardzo długim (diagnoza importu ) na poniższym zrzucie ekranu.

Zostanie wyświetlone ostrzeżenie (polecenie nie trwało dłużej niż 30 sekund).

occupe.png

Witam

W takiej samej sytuacji jest nasze biuro projektowe.

Czasami wystarczy otworzyć i wydrukować istniejący rysunek nawet po godzinie!

Oczywiście mówimy o dużym montażu, ale kiedy chłopaki na budowie przychodzą z planem wdrożenia kilku maszyn w fabryce, to jest to nasze jedyne rozwiązanie.

Jeśli wykonasz cięcie, aby mieć tylko części maszyn, to jest to jeszcze dłuższe.

Z 2019-SP5 na Win10 z procesorami podkręconymi do maksimum i ultra high-endowymi kartami graficznymi, jest bardzo, bardzo długi.

Dodatkowo jest szansa, że się zabije, więc wróci do punktu wyjścia...

Mianowicie, testowaliśmy to samo pod TOP-SOLID wydaje się być znacznie lepiej, bcp bcp lepiej...

Na koniec osobiście cieszę się, że SW dodał to małe okienko, ponieważ kiedy jesteś przed Solidworks nie odpowiada pdf 10 minut, nie wiesz, czy powinieneś je zabić, czy poczekać. Teraz widzimy, że jeśli procesor i pamięć RAM się nie ruszają, możemy zabić po 2 minutach, jeśli się ruszy warto poczekać czasami bardzo długo i się odblokowuje.

Klasa A+

1 polubienie

Witam

Zapomniałem wspomnieć, że mam ten problem od czasu przejścia na Solidworks 2019. Wcześniej (2-3 miesiące temu) byłem na wersji 2016 i nie miałem żadnych problemów.

Teraz nie mogę odłożyć starej wersji, ponieważ nie będę w stanie otworzyć wszystkich moich projektów wykonanych w tym czasie.

Dobry wieczór @be_52

Jeśli masz wersję 2019, czy to oznacza, że nadal jesteś w trakcie konserwacji?

Jeśli tak, to gorąca linia Twojego VAR-u, jeśli powiesz sobie dlaczego! Zwłaszcza, jeśli w 2016 roku nie miałeś problemu.

W każdym razie, ponieważ nie jesteś jedyny, warto byłoby mieć odpowiedź dla społeczności.

Pozdrowienia

P.S . @ wszyscy ci, którzy mają ten sam problem, ale którzy byliby pod konserwacją.

Nadal jestem bardzo zaskoczony, że jest ten PB dla wersji 2019, ponieważ SW ogłosiło, że włożyło bardzo duży wysiłek w duże montaże (przynajmniej na poziomie graficznym z tego, co widziałem).

Dziękujemy za answer@Zozo_mp

Skąd mam wiedzieć, czy moja wersja Solidworks jest w trakcie konserwacji? (Solidworks Premium 2019 SP3.0)

Jaka jest gorąca linia mojego VAR-u? 

Pozdrowienia

@be_52

VAR = Twój krupier

To Twój szef musi wiedzieć, czy jesteś w konserwacji, ponieważ w tym przypadku masz dostęp do infolinii (wsparcie telefoniczne i zdalny odbiór komputera).

Jeśli ze względów bezpieczeństwa nie możesz pozwolić osobom trzecim na zdalne przejęcie kontroli nad Twoim komputerem, to do sprzedawcy należy zaproponowanie rozwiązania w porozumieniu z Twoją firmą, ponieważ czas, który marnujesz (przy 80 do 90  euro za godzinę BE) kosztuje tysiące euro, czyli sto razy więcej niż koszty utrzymania.

Pozdrowienia

Dobry wieczór

To samo tyczy się u mnie mniejszych projektów (25 sztuk). Rzeczywiście, od czasu przejścia na SW 2019 Sp2 (wersja edukacyjna).

Zobacz dodatkowo mój załączony plik. 

A więc jestem na umowie serwisowej. Wysłałem listę moich problemów oraz plik (Części + Montaż (i Sub-Ass. + MEP). Propozycje wsparcia technicznego nie pozwoliły mi rozwiązać tego problemu. Jako nauczyciel próbowałem z innymi stacjami roboczymi z moich 2 szkół średnich (instalacja wielostanowiskowa i instalacja sieciowa), zawsze ten sam problem!

Wsparcie techniczne skierowało mnie do tworzenia plików rysunkowych, a nie pojedynczego pliku z 21 zakładkami...

Mój komputer na gwarancji, myślałem nawet o sprzęcie Pb... i nie. Jednak sklep komputerowy zaoferował mi trop: zainstalował dysk SSD Samsung 256 GB PCI Express, aby zainstalować Windows + Office Pack i Solidworks. Następnie do pracy nad moim aktualnym projektem  "MILLING MOUNT" w klasycznym dysku SSD i dopiero po przeniesieniu go do archiwum na dysku SATA.

Tak więc obecnie komputer już się nie zawiesza, ale błąd początkowy jest nadal obecny.

Chciałem dodać, że dzieje się tak zarówno w eurodeputowanym, jak i w całym zgromadzeniu.

Wreszcie, nasze niefortunne doświadczenia pokazują z większą pewnością, że jest to problem z oprogramowaniem, a nie problem z naszymi metodami pracy.

Pozwalam sobie wysłać ten link do pomocy technicznej.

Pozdrawiam

problemes_solidworks_2019_a_lenregistrement_lynkoa.docx
2 polubienia

Witaj @lou.bellavia

Dziękujemy za bardzo obszerny dokument, który przesłałeś do pomocy technicznej.

Daj nam znać odpowiedź, która zostanie Ci udzielona, ponieważ jest kilku z nas, którzy mają ten bardzo, bardzo irytujący problem.

Pozdrowienia

1 polubienie

Cze wszystkim.

Borykając się z tymi samymi problemami od czasu przejścia z 2016 na 2019 rok, badania doprowadziły nas do błędu "niekompatybilności" między zarządzaniem pamięcią W10 a solidworks pdm.

a priori, jest to błąd i został zgłoszony do Solidworks.

(Tymczasowym) rozwiązaniem było przełączenie wszystkich komputerów z powrotem na Windows 7, aby zrekompensować te spowolnienia

Cze wszystkim

Skontaktowałem się więc ze sprzedawcą naszej firmy, aby udzielił mi odpowiedzi.

Według niego Solidworks 2019 jest bardzo wrażliwy. Po prostu radzi nam, abyśmy przesiadli się na inną, mocniejszą maszynę lub wrócili do starszej wersji.

Niekoniecznie mam teraz czas, aby wrócić do starszej wersji Solidworks. I mam wątpliwości co do zmiany komputera, poza tym to, że moja firma by mi na to pozwoliła, może nie...

Na razie pozostaję cierpliwy, ale stracony czas zaczyna być ogromny.

Życzę powodzenia i nie wahaj się, jeśli masz inne rozwiązania, aby rozwiązać mój problem.

Dziękuję

Pozdrowienia

Cze wszystkim

Ten sam problem bez rozwiązania: "Solidworks jest zajęty wykonywaniem polecenia".

Co gorsza, teraz solidworks nie reaguje już na każde polecenie, a nie tylko na rejestrację.

Nie chcę już nawet zajmować się infolinią i tracić jeszcze więcej czasu, ten problem jest stary, jestem w Solidworks 2020, chcę tylko zmienić oprogramowanie, dowolne oprogramowanie, o ile nie jest to solidworks.

Nic do roboty, opóźnia się przy każdym zamówieniu, jest nie do zniesienia, nie da się pracować z tym oprogramowaniem, lepiej pracowało mi się z solidedge w 98.

W solidworks od wersji 2003 nie ma lepszego Solidworks.

Rozczarowany

Alaina T.

Zazwyczaj unikamy rozkopywania tematu z 2020 roku i tworzymy nowy.

Następnie, przy moim montażu części składającym się z ponad 100 000 części i pozostaje on użyteczny, jest pewien, że nie jest super szybki przy takiej liczbie części,  ale nadal nadaje się do użytku.

Więc jeśli robi to samo z bardzo małą liczbą części, to jest to albo nieodpowiedni sprzęt komputerowy, albo zła konfiguracja oprogramowania, albo problem innego rodzaju.

Solidworks z pewnością nie zawsze jest idealny, ale niekoniecznie powinieneś wierzyć, że trawa jest bardziej zielona gdzie indziej.

Edycja: śledź, czy Twój szablon układu planu nie jest zbyt stary.

Z mojej strony, dzięki odtworzeniu tych modeli, znacznie poprawiło się tempo pracy posłów do PE