Czy Solidworks i Solidworks PDM mogą działać bez pakietu Office?

Witam, z niejasnego powodu informatycznego niektóre z naszych stacji CAD zostaną dezaktywowane w pakiecie Office. Które cechy solidworks i PDM będą niemożliwe do użycia?

Witam

Bardzo dobre pytanie, ale już wszystko, co jest częścią rodziny za pośrednictwem excela, wydaje mi się najbardziej logiczne.

Wszystko to są właściwości niestandardowe, ponieważ w moim przypadku  lista wyborów jest również dokonywana za pomocą programu Excel.

2 polubienia

Obecność pakietu Office jest jednym z warunków wstępnych korzystania z oprogramowania...

3 polubienia

Dość rozmyte3D:

Korzystanie z Solidworks bez Excela przynajmniej wydaje mi się trudne, jeśli nie niemożliwe.

Z pamięci, solidworks musi gdzieś podać wymagania wstępne instalacji oprogramowania

PDM wkrótce będzie gorszy, ponieważ wkrótce będziesz musiał kupić licencję SQL od microsoftu, ponieważ Sw nie będzie już dostarczać go wraz z oprogramowaniem (ale o dziwo koszt PDM nie spada dla klientów: to nadal tyle marży w + ....)

3 polubienia

Witam

Jesteśmy na office 365, mieliśmy trudności z dostępem do  platformy biurowej, Soliworks nie był już wtedy stabilny.

Wiele komunikatów o błędach z soliworks.

Pokój rodzinny nie można otworzyć

Niestabilne złożenie brył.

Cdlt powiedział:

2 polubienia

Musimy więc wrócić do klasycznych licencji.

Ciekawe opinie.
Jesteśmy w trakcie migracji do 365, zapowiada się świetny czas!

Tak, otrzymałem kilka informacji zwrotnych na temat 365 i SW

To naprawdę nie jest optymalne ;-(

@+

1 polubienie

Witam
Potwierdzam również, że 365 i SW nie idą w parze,
Lepiej jest mieć standardową licencję, nawet starą.

@gt22 , @ Pierre S i inni: Czy możesz określić wersje oprogramowania, które były używane?

@stefbeno

czy dobrze zrozumiałem wszystkie wersje oprogramowania

@+

Udzielam odpowiedzi, którą zamieściłem w innym miejscu:

Podobno istnieją 2 rodzaje Office 365:
- taki, który jest dostępny tylko online (wersja Apps);
- taki, który jest zainstalowany na maszynie.
A w przypadku SW potrzebna jest ta druga, wiedząc, że oczywiście nie jest to ta sama cena.