Witam, z niejasnego powodu informatycznego niektóre z naszych stacji CAD zostaną dezaktywowane w pakiecie Office. Które cechy solidworks i PDM będą niemożliwe do użycia?
Witam
Bardzo dobre pytanie, ale już wszystko, co jest częścią rodziny za pośrednictwem excela, wydaje mi się najbardziej logiczne.
Wszystko to są właściwości niestandardowe, ponieważ w moim przypadku lista wyborów jest również dokonywana za pomocą programu Excel.
Obecność pakietu Office jest jednym z warunków wstępnych korzystania z oprogramowania...
Dość rozmyte3D:
Korzystanie z Solidworks bez Excela przynajmniej wydaje mi się trudne, jeśli nie niemożliwe.
Z pamięci, solidworks musi gdzieś podać wymagania wstępne instalacji oprogramowania
PDM wkrótce będzie gorszy, ponieważ wkrótce będziesz musiał kupić licencję SQL od microsoftu, ponieważ Sw nie będzie już dostarczać go wraz z oprogramowaniem (ale o dziwo koszt PDM nie spada dla klientów: to nadal tyle marży w + ....)
Witam
Jesteśmy na office 365, mieliśmy trudności z dostępem do platformy biurowej, Soliworks nie był już wtedy stabilny.
Wiele komunikatów o błędach z soliworks.
Pokój rodzinny nie można otworzyć
Niestabilne złożenie brył.
Cdlt powiedział:
Musimy więc wrócić do klasycznych licencji.
Ciekawe opinie.
Jesteśmy w trakcie migracji do 365, zapowiada się świetny czas!
Tak, otrzymałem kilka informacji zwrotnych na temat 365 i SW
To naprawdę nie jest optymalne ;-(
@+
Witam
Potwierdzam również, że 365 i SW nie idą w parze,
Lepiej jest mieć standardową licencję, nawet starą.
Udzielam odpowiedzi, którą zamieściłem w innym miejscu:
Podobno istnieją 2 rodzaje Office 365:
- taki, który jest dostępny tylko online (wersja Apps);
- taki, który jest zainstalowany na maszynie.
A w przypadku SW potrzebna jest ta druga, wiedząc, że oczywiście nie jest to ta sama cena.