Mamy klienta z Macbookiem Pro (15,6''/Core i7/16GB/Iris Pro 1,5GB/1TB SSD), który potrzebuje SolidWorks. Przekonaliśmy się, że SolidWorks jest partnerem VMware, rozwiązaniem programowym, do którego jesteśmy przyzwyczajeni. Ponieważ SolidWorks potrzebuje systemu Windows, możemy zaoferować VMware Fusion 8 wraz z 64-bitowym systemem Windows 7 Pro.
Nasze pytanie brzmi, czy jest to dobre rozwiązanie ? Czy SolidWorks będzie działał poprawnie z tą konfiguracją ? Zgodnie z poniższym linkiem będzie, ale chciałbym potwierdzenie. Czy ktoś z Was próbował już tego rozwiązania?
Nie, nie ma takiego oprogramowania, które stwarza więcej problemów niż cokolwiek innego.
Użyłem więc Bootcampa do utworzenia partycji Windows i zainstalowałem ją na dedykowanej partycji.
Ponadto niektóre funkcje są zwiększone na poziomie zamiany pod El captain (ostatni system operacyjny Apple)
Dela SolidWorks będzie działać ze wszystkimi funkcjami za niego.
Problemem nie jest procesor (multicor i tylko jeden potrzebny do solidworks), ale karta graficzna, która przegrzeje się z powodu błędu w podwójnym zarządzaniu w OSX i WMware.
Pulpit Parallele byłby bardziej wydajny w przypadku tego typu problemów
Rzeczywiście, myślałem też o Bootcampie. Ma tę zaletę, że jest mniej ciężki, ale nie będzie mógł jednocześnie cieszyć się swoimi aplikacjami na Maca...
Nie wiem dokładnie, do czego będzie używał SolidWorks, ale wiem, że będzie to trwało przez intensywne okresy od 2 do 3 tygodni, a potem nie będzie go używał przez miesiąc. W rzeczywistości będzie to regularne, ale tylko w określonych okresach.
Nie jestem zamknięty na korzystanie z Parallel Desktop, po prostu jesteśmy bardziej przyzwyczajeni do VMware.
Cóż, powiedziałbym, że instaluje Szybki rozruch na swoim Macu, aby szybko przełączyć się na system Windows, że jego e-maile konsultuje się z nimi w poczcie internetowej, a potem i tak będzie musiał zainstalować pakiet Office i Adobe Reader do pracy.
Ogromną zaletą komputera Mac jest poczta, Internet, połączenie sieciowe, a zwłaszcza grafika i dźwięk.
Potem nie będzie lepiej na Macu niż na PC. Ponieważ za pomocą bootcampa przekształca komputer Mac w komputer PC.