Witam
Kto używa SolidWorks z systemem Windows 8?
Czy wszystko działa poprawnie (rodzina części, parametr blachy, ...)?
Z góry dziękuję
@+
Witam
Kto używa SolidWorks z systemem Windows 8?
Czy wszystko działa poprawnie (rodzina części, parametr blachy, ...)?
Z góry dziękuję
@+
Witam, znam ludzi, którzy są na Windows 8.
Z jakimi konkretnie problemami się spotykasz?
Witam
Nie używane tutaj, ale oto kilka informacji zwrotnych:
https://forum.solidworks.com/message/323892#323892
Witam
Nie ma problemu, bo jeszcze nie zainstalowałem, ale niedługo przejdę na Windows 8 i chciałem wiedzieć, czy wszystko jest ok, czy nie?
@+
Dobry wieczór
W SW2014 nie ma obaw, z drugiej strony 2013 rok to katastrofa
najgorsze ze wszystkiego z aktualizacją systemu Windows 8.1
i nawet nie mówię o bałaganie między ekranem dotykowym a myszką, gdzie wszystko ma być ustawione w inny sposób
Wynik-----> Win7 Pro
Jeśli odłożymy na bok funkcje dotykowe, nie jestem pewien, czy jest jeszcze wiele "stacji roboczych" z ekranami dotykowymi... Windows 8 jest obsługiwany tylko od SolidWorks 2013...
Ale Windows 8.1 nie obsługuje SolidWorks 2013... W rzeczywistości, jeśli używasz Windows 8.1, potrzebujesz SolidWorks 2014 SP1.
Jeśli chodzi o funkcje, nie znam żadnych problemów specyficznych dla tych systemów operacyjnych.
Dla tych, którzy tęsknią za pulpitem Windows, możliwe jest korzystanie z systemu Windows 8 identycznie jak z Windows 7, a nawet zainstalowanie dodatków, aby znaleźć "klasyczne" menu startowe, takie jak "Klasyczna powłoka"
@Fab używam ekranów IIyama Prolite T2252 lub T2452 (to jest to, co instaluję na moich maszynach, więc... dobra cena)
Dodałem plusa za classicshell, który jest lepszy niż startbutton, ale źródłem problemu pozostaje to, że Win8.1 powoduje duże problemy z solidworks 2013.
W przeciwnym razie SW2013 SP5 działa bardzo dobrze na Win8 z wyłączonym metro (classicshell)
Między Metro a ekranem dotykowym Microsoft poszedł bardzo daleko dla rozrywki, ale mam wrażenie, że strona "pro" trochę im uciekła...
Witam
Jeszcze nie zainstalowany u nas, ale podobno działa:
Zobacz załączone pliki
Cdt
Eric
@frepo tak, ale tylko 64-bitowy i mówimy o win 8, a nie 8.1
Witam
Mam windows 8.1 i solidworks 2014 SP0, nie martw się.