Witam
Chcę otworzyć pokój bezpośrednio w SW Explorer bez konieczności wracania za każdym razem do ścieżki "stacja robocza", a następnie... itp., Bardzo pracochłonne.
Kliknięcie prawym przyciskiem myszy pliku "otwórz za pomocą SW Explorer" nie otwiera pliku, a jedynie plik wykonywalny...
Poprzednia dyskusja z 2015 roku "http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/solidworks-explorer-repertoire-d-ouverture", ale wydaje się, że nie nastąpiła żadna realna poprawa.
Czy ktoś ma lead, wiedząc, że nie mam PDM i że jestem w SW-2017?
Dziękuję.
Klasa A+
Witam
" Kliknięcie prawym przyciskiem myszy na plik "otwórz za pomocą SW Explorer" nie otwiera pliku, a jedynie plik wykonywalny... ", w efekcie funkcja "otwórz za pomocą" uruchamia plik wykonywalny "Solidworksexplorer.exe" tylko wtedy, gdy powinien być w stanie rozpocząć się od argumentu, w tym przypadku pełnej nazwy wybranego pliku. Nie wiem, czy solidworksexplorer akceptuje jakieś argumenty, a jeśli tak, to jakie. Piłka jest więc po stronie Dassault Systèmes.
Pozdrowienia
2 polubienia
Dziękuję d.roger za odpowiedź. Jest to bardzo pomocne.
Temat pojawia się ciekawie, ale jako herve.marchal jest w okolicy
Mówię mu, że robię coś głupiego, żeby od razu otworzyć pokój.
Zaczynam bezpośrednio z menedżera plików Windows. Ponieważ kiedy jestem w projekcie, tworzę określony folder i podfolder. Więc gdy jestem w projekcie, ponownie otwieram folder lub folder s/s za pomocą skrótów utworzonych na pulpicie systemu Windows. Po wejściu do zarządzania plikami wystarczy dwukrotnie kliknąć część, a program uruchamiający oprogramowanie załaduje część bezpośrednio.
Robię to przez cały dzień, gdy części nie znajdują się w najnowszej historii.
Nie mając PDM, jeśli istnieje prostsza metoda niż ta, której używam, nie wahaj się pozwolić mi się nią cieszyć :-)
1 polubienie