Solidworks Explorer: Otwieranie katalogu

Czy możliwe jest, aby SW Explorer otwierał się, wskazując bezpośrednio na dany katalog, zamiast pozostawać na pulpicie?

Witam

Dwa rozwiązania:

Utwórz katalogi na pulpicie, aby uzyskać do nich bezpośredni dostęp.

Lub użyj folderu roboczego (nie wiem, czy to tylko z PDMWorksgroup, czy nie) i ustaw go w optymalizatorach, jak na tym obrazku:

https://forum.solidworks.com/servlet/JiveServlet/showImage/2-251305-20733/Workgroup+PDM+-+Options+-+Folders.jpg

O ile mi wiadomo, nie ma innego rozwiązania!

Wow, ale jesteś bogaty, aby mieć tak wiele zakładek opcji...

Poważnie, nie mam PDM, więc opcje SWXplorer są zredukowane do najprostszego wyrażenia, poza zdefiniowaniem ścieżek wyszukiwania...

1 polubienie

Więc jest to bardzo specyficzne dla PDMWorkgroup...

Na stronie internetowej SolidWorks znajdują się dwie prośby o ulepszenia w odpowiedzi na to pytanie:

SPR 391185: Możliwość ustawienia domyślnego folderu, który ma być wyświetlany podczas otwierania SolidWorks Explorer lub zezwalania na ostatnio oglądany folder przy następnym otwarciu

SPR 682542: Po uruchomieniu programu SolidWorks Explorer należy go rozwinąć. Wiąże się to z ustaleniem domyślnej lokalizacji pliku.

Alternatywnie, sztuczką może być dodanie folderów, nad którymi pracujesz, do biblioteki projektu SolidWorks.

Dzięki temu mogą one pojawiać się bezpośrednio na pierwszym poziomie w SolidWorks Explorer.

1 polubienie

RPD 391185 rozwiązałoby mojego problemu.

Próbowałem umieścić mój katalog w biblii projektów, ale nie pojawiają się one w SWxplorer, to biblia systemu Windows...