[SOLIDWORKS] Wyciąganie nieidealnego okręgu

Witam

Używam SolidWorks do tworzenia części do druku 3D.

Niedawno zdałem sobie sprawę z problemu w solidworks, gdy wykonuję wyciągnięcie okręgu.

To wytłoczenie nie czyni mnie idealnym cylindrem, ale w rzeczywistości tworzy poligognę, jak widać na załączonych zdjęciach . 

Tak więc między tym błędem a przełączeniem na STL, które zamieniało woluminy na wielokrotności trójkątów, skończyłem z "obręczami", które wcale nie są gładkie...

Chciałbym rozwiązać ten błąd w solidworks, aby już ulepszyć moją końcową część. Czy ktoś ma pomysł, dlaczego to robi lub parametr do modyfikacji, aby poprawić.

Z góry dziękuję.

solidworks_premium_2019_sp3.0_-_piece1__2.jpg

Witam

Twoja dysza nadal będzie poruszać się w linii prostej, ale możesz zmniejszyć długość segmentów.

Zobacz w ustawieniach eksportu dla swojego STL podczas jego zapisywania.

Patrz załącznik.

Pozdrowienia.

Widmo.

reduire_facettes_stl.png
4 polubienia

Witam

To, co widzisz na ekranie, nie jest tym, co dostaniesz na drukarce.

Efekt aliasingu to złudzenie optyczne wyświetlacza. Jeśli pomniejszysz, efekt wielokąta nie będzie już widoczny. Z drugiej strony, jeśli dużo powiększysz, zobaczysz, że wielokąty stają się coraz większe.

Proponuję spróbować, aby Solidworks wyświetlił rozwiązanie zaproponowane przez @Pierre S (co pozdrawiam) 

Nie umniejsza to istotnej uwagi @Spectrum, ale nie na tym samym etapie procesu. ;-)

Pozdrowienia

4 polubienia

Solidworks nie ma nic wspólnego z definiowaniem i triangulacją części

To ustawienie drukarki musi być tak zaawansowane, jak to tylko możliwe 

To, który z + jest wszystkim, zależy od rozmiaru części typu drukarki 

@+

Zobacz ten link między innymi 

https://www.imprimeren3d.net/optimiser-la-precision-et-la-tolerance-de-votre-imprimante-3d-13099/

4 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście, to definicja SolidWorks mnie zwiodła.

Ekstruzja jest bardzo dobra, jeśli zwiększysz jakość grafiki. 

Eksport do pliku STL jest już ustawiony na "drobny" w moim solidworks. Używam również importu pugin w Cura, aby bezpośrednio użyć części SolidWorks.

1 polubienie