Solidworks CAM

Witam

Używam Solidworks do tworzenia złożeń części. Szukam modułów do robienia następujących rzeczy:

- Oznaczanie na wszystkich częściach zespołu odniesienia

- Rysowanie wszystkich części zespołu, tworzenie listy tych części i automatyczny eksport plików do dedykowanego folderu

- Tworzenie zagnieżdżeń blach z części zaznaczonych na liście i generowanie odpowiedniego pliku dla stołu do cięcia tlenowego/plazmowego

Czy ma Pan/Pani pomysł na moduły do przeprowadzenia tych działań? Wydaje się, że TopSolid oferuje te moduły, ale przeszkadzałoby mi to w zabraniu wszystkich moich zestawów za pomocą innego oprogramowania.

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

Witam za to widzę 2 rozwiązania 

Automatyczna część rysunkowa i referencyjna zarządzana przez DriveWorks express oraz część generowania plików za pomocą dużego makra (ale długa konfiguracja, moja opinia), w przeciwnym razie musisz poszukać opcji DriveWorks solo lub pro, ale opcja jest płatna. 

Pozdrowienia.

1 polubienie

Spójrz również na narzędzia Mycad, jeśli narzędzia SheetMetalManufacturing lub smartDrawing odpowiadają Twoim potrzebom, a ponadto widziałem, że masz medal MYCad, więc dla Ciebie nie ma dodatkowych kosztów.

A potem, jeśli wydaje się, że spełnia Twoje potrzeby, zobacz z Visiativ, powiedzą Ci, co możesz, a czego nie możesz uzyskać za pomocą swoich narzędzi, a zwłaszcza jak to zrobić tak prosto, jak to możliwe.

2 polubienia