Dziękuję za pomoc. Przepraszam, jeśli źle zrozumiałem. Postaram się inaczej przeformułować mój problem:
Kiedy otwieram oprogramowanie, robię Plik > Nowy: teraz jestem w trybie zaawansowanym i mam swoje niestandardowe modele (część, złożenie, rysunek):

Klikam na Rysunek. Solidworks otwiera przede mną nowe okno, oferując mi wybór mapy bazowej:

Tutaj wszystko jest w porządku, ponieważ mogę wybrać tło według własnego uznania. Wszystko, co musisz zrobić, to narysować... z wyjątkiem problemu, jestem domyślnie w projekcji amerykańskiej. Klikam więc prawym przyciskiem myszy > właściwość i przechodzę do Europy.
Mówię więc do siebie (z lenistwa): "Dlaczego nie zrobić szablonu planu z domyślną projekcją Europy?! "
Chciałbym więc zrobić to samo, co opisałem wcześniej, bez konieczności ręcznej zmiany właściwości tła. Próbowałem, ale do tej pory na próżno...
Wiem, jak tworzyć szablony planów (.drwdot), umiem też tworzyć mapy bazowe (.slddrt), wiem, jak zmienić projekcję USA/Europa. Wiem, jak przejść do opcji i wskazać domyślne ścieżki. To wszystko, nie martw się.
Chodzi o to, że nie wiem, jak zrobić szablon planu, który, gdy tworzę nowy, AUTOMATYCZNIE mnie, którego planu tła chcę użyć.
Mam nadzieję, że wyrażam się wystarczająco jasno. Dziękuję za poświęcony czas na moją troskę:p