Inspekcja Solidworks

Cze wszystkim

Czy ktoś miał kiedykolwiek okazję korzystać z SLDW Inspection?

Jego zasadą jest tworzenie zakresów lub raportów kontrolnych bezpośrednio z rysunków z uwzględnieniem ogólnych norm tolerancji, realizacja raportów z automatycznej kontroli z maszyn współrzędnościowych lub optycznych 3D, ...

Myślę, że to po prostu wyszło, ale czasami...

Załączam link (!!) do filmu dla tych, którzy jeszcze go nie widzieli!

http://mkt.solidworks.com/emarketing_enu/start.swe?CID=1-30DSGTH&SSId=1-30DSXFA&SWEMethod=StartSS&SWECmd=InvokeMethod&RID=1-30DZOGI&OID=1-30DSGTT&SWENargs=SSId%3D1-30DSXFA%2CSSName%3DSolidworks+Inspection+First+look+INTERNAL+ADD+QU+FRENCH%2CSSLC%3D%2CSSCC%3D%2CCID%3D1-30DSGTH%2COID%3D1-30DSGTT%2CCOID%3D1-30DSGU7%2CRID%3D1-30DZOGI%2CCON%3D1-PCDAEH%2CPRO%3D&COID=1-30DSGU7&_sn=XVOATFk0qs1YTHcyVwuBqpKApDcggeIbPdKZQ4G1K-FJNRKNMwq1ERw4Q-4NyAul4x4Khexx179cgIuP2AKZBJJ3hF2BzWX3UnYyZxR7CUUir9cGgtEafup0Di.u85eyPRV5-kfpZ21lbqVJH4v53GLSplBFeV5gPNa129hx772vy8uS9RennRyJBnP0I4LbCVK9HEM7gFA_&SWEView=URLRouter&SRN=&SWEHo=mkt.solidworks.com&SWETS=1412931591&SWEApplet=SSRoute&CON=1-PCDAEH&SSName=Solidworks+Inspection+First+look+INTERNAL+ADD+QU+FRENCH

Z góry dziękujemy za Twoją opinię!

Pamięci ROM

1 polubienie

Przepraszam, nigdy go nie używałem, ale wygląda całkiem poręcznie!!

Przyjrzę się temu.

Witam

Nigdy o tym nie słyszałem, ale a priori jest to płatny suplement, więc naprawdę musisz z niego korzystać!

I to dla dobrze zdefiniowanych obszarów, nie będzie to dla nas przydatne:

"Przemysł motoryzacyjny, lotniczy, obronny, naftowy i gazowy oraz urządzeń medycznych ma surowe przepisy i wymagania bezpieczeństwa".

1 polubienie

Nic o tym nie wiem

Brzmi interesująco; Jestem pytaniem, aby dowiedzieć się więcej.

W rzeczywistości zainteresowanie polegałoby na zautomatyzowaniu YIS PPAP lub innych raportów z zarządzaniem zakresami automatycznej kontroli, gdy indeks rośnie.

Nawet jeśli nowe współrzędnościowe maszyny pomiarowe lub optyczne 3D mają własne oprogramowanie do edycji, jesteśmy pewni, że w przypadku tego jest to ostatnia wskazówka.

Aby spełnić wymagania PL, dostępny jest moduł zintegrowany z sldW oraz oddzielny moduł.

Ponadto to oprogramowanie obsługuje plany nienatywne, co jest dużym plusem!!

Witam

Rozwiązanie wydane w 2014 roku, nie sądzę, aby w tej chwili było wielu użytkowników.

@+

2 polubienia

@rom's: ale zintegrowany moduł nie oznacza, że nie jest płatny?

Nie można go znaleźć w macierzy wersji SolidWorks:

http://www.solidworks.fr/sw/products/3d-cad/3d-cad-matrix.htm

I ma nawet matrycę do inspekcji:

http://www.solidworks.fr/sw/products/simulation/simulation-matrices.htm

Więc może to jest w stylu PDM.

.PL dobrze zrozumiałem za płatny ;) Zwracałem tylko uwagę, że podobnie jak ElectWorks mamy 2 interfejsy dla tego samego oprogramowania.

W związku z tym zamknę tę kwestię w oczekiwaniu na informacje zwrotne w najbliższej przyszłości.

Dziękujemy za udział

Pamięci ROM

1 polubienie

W związku z tym zamknę tę kwestię w oczekiwaniu na informacje zwrotne w najbliższej przyszłości.

Dziękujemy za udział

Pamięci ROM