Witam
Jestem nowy na tym forum i dziękuję za przyszłą pomoc, której mi udzielisz.
Obecnie pracuję w Stanach Zjednoczonych dla firmy zajmującej się metaloplastyką i zajmuję się częścią biura projektowego.
Tak więc we wszystkich badaniach, które wykonuję, w zasadzie wykonuję je w AutoCAD, ale chciałbym częściej używać SolidWorks.
Tak więc na razie często wykonuję modelowanie na SW, potem eksportuję potrzebne mi widoki w formacie DWG i robię prezentację na AutoCADzie, ale to jest problem, bo czasami na podstawie otrzymanych uwag modyfikuję plik DWG, więc kończę z nieaktualnym modelem 3D itp.
Aby zaradzić temu problemowi, muszę pozostać w 100% na SW, więc rób prezentacje na nim, dlatego otwieram ten temat, bo są standardy rysunkowe, których muszę przestrzegać, ale nie wiem jak mogę to zrobić na SW.
Na przykład do nazw widoków używam tego typu bloku dynamicznego w AutoCADzie poniżej, gdzie ręcznie wpisuję numer widoku, nazwę widoku i wybieram skalę z listy rozwijanej, więc moje pytanie, czy jest możliwość skonfigurowania SW tak, aby za każdym razem, gdy dodaję widok, pojawiała się etykieta tego typu, która pojawia się wraz z numerem i automatyczną skalą widoku? Jeśli chodzi o nazwę, może pozostać ręczny.
Podobnie mam to samo pytanie, ale dla sekcji używam tego typu bloku dynamicznego poniżej, gdzie wpisuję numer sekcji, a także płaszczyznę, na której znajduje się wspomniany przekrój.
Czy standard w oprogramowaniu może być zmodyfikowany tak, aby zawierał niestandardowe rzeczy, czy musimy używać bloków?
Dziękuję