Solidworks - Ukryte/obcięte logo kasety według ramki widoku

Witam 

Dość powtarzający się problem dotyczący mojego logo w moim kartridżu. Znika lub jest obcinany podczas zapisywania pliku PDF, gdy znajduje się przed nim ramka widoku.

Jest to problem, który został już tutaj podniesiony, ale bez odpowiedzi: http://www.lynkoa.com/forum/cao/solidworks-mise-en-plan

Czy ktoś ma rozwiązanie?

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/17/04/2015/capture_croisement_logo_sw-pdf.jpg

Dziękuję!

1 polubienie

Poza przesunięciem  widoku tak, aby nie było go na logo, myślę, że nie ma nic do roboty.

1 polubienie

Witam

To dziwne, ale w domu działa... Czy masz swój obraz w tle??? W przypadku edycji mapy bazowej??? Wysyłam Ci jeden z moich planów tła i możesz przetestować...

1 polubienie

Myślę, że nie ma jakiegoś rozwiązania, bo reaguje trochę jak rozkazy masek w programie graficznym

Wkłady są w tle, widoki są powyżej. Tak więc jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest umieszczenie obrazu logo przed widokiem, z drugiej strony prawdą jest, że linia kartusza pozostaje widoczna, nawet jeśli widok je przecina 

1 polubienie

Dlaczego to działa dla mnie???

solidworks_-_logo_du_cartouche_cache-tronque_par_cadre_de_vue.jpg
1 polubienie

@ac cobra 427 tak, działa w SW, ale przełączył się na pdf? 

A czy rok 2016 rozwiązał ten problem? bo w 2014 roku nie mogę tego zrobić

Edycja: Typ pliku obrazu jpg,bmp,png?

1 polubienie

Oto w PDF, tak, jestem pod 2016 rokiem. dla mojego logo jest to kompilacja kilku obrazów, które zapisałem w formacie JPEG...

solidworks_-_logo_du_cartouche_cache-tronque_par_cadre_de_vue.pdf
1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi. Więc tak, dałem jasno do zrozumienia, że biegnę w SW2014. Czy jest to naprawione w SW2016?

Cóż, właśnie zobaczyłem, że wszystko zależy od stylu wyświetlania widoku. W ombré (kolor) to nie działa... W ukrytych krawędziach jest dobrze, widzimy logo -_-

Tyle tylko, że nie ma jeszcze rozwiązania dla zacienionego. Ciągle szukam ^^

1 polubienie

Cóż, nie pamiętam tego błędu w 2014 roku! Jednak od 2010 roku przeszedłem przez wszystkie wersje. Twoje logo jest dobrze zapisane w planie w tle, a nie na?? Pytam, bo już to widziałem!! Osoba ta nie edytowała planu tła w celu umieszczenia logo; Właśnie wkleiła go na rysunku i zapisała jako model...

@Charly.METAYER Myślę, że nie ma prawdziwego rozwiązania, z wyjątkiem tego, jak mówi ac cobra, wklej obraz logo w ostatniej warstwie i poza tłem.

Z cieniowanego obrazu MeP reaguje jak obraz, a nawet jak słowo, priorytetem jest ostatnia wklejka, ostatnio widziana 

1 polubienie

Obraz logo znajduje się w tle.

W wersji z 2016 roku, z której ostatnio korzystałem, nie mam tego problemu.

Ten utrzymuje się tylko w mojej wersji z 2014 roku.

W związku z tym wnioskuję, że istnieje błąd wersji...  

Aby rozwiązać problem w 2014 roku, obszedłem go, odtwarzając moje logo w szkicu. Dla mnie było to szybsze i od dawna chciałam to zrobić^^

Dziękuję za pomoc.

Aby obejść ten problem, możesz zrobić blok swojego logo i przenieść go z powrotem na końcu do MEP i przykleić go do tego, który już masz, na wypadek, gdyby był zakryty przez część wzroku...

1 polubienie

To prawda, że w wersji SW2016 nie  ma problemu:

Jak powiedział Gerald, gdy tylko zacieniony widok znajdzie się na logo, jest on obcinany lub znika.

Być może SW2016 rozwiązał ten problem. ale nie w ramach SW2015.

1 polubienie